Miért van ennyi degenerált ember?
Komolyan, naponta többször olvasom a hirdetéseket, hogy yorkit, bologneset, máltai selyemszőrűt, csivavát (stb.) keresnek INGYEN vagy minimális térítés ellenében. Aztán odaírják, hogy csak komoly emberek írjanak mert eddig csalókba botlottak mindig.
Ennyire degeneráltak hogy lehetnek? Mi a ...túróért nem gondolnak vele abba, hogy 1-2ezer Ft-ért vagy ingyen még a menhelyen se kapnak keverék kutyát, a fajtatiszta kutyák pedig 100.000-nél kezdődnek. Az ilyen ember kutyájának milyen élete lenne. Annyira felidegesítenek, utána meg rinyálnak, ha nem éli túl a hazautat..Aki ennyi pénzért akar kutyát, miből akarja etetni, megvenni a szükséges dolgokat,és félretenni ha bármi baj adódik a kutyával??
Az egocentrikus emberek gondolkodnak így (ÉN kutyát akarok, noha semmi pénzem rá, mert ÉN okostelóra és bulizásra költöm a zsebpénzemet/fizetésemet, de nem ám kihozok egy bármilyet a menhelyről, NEKEM pont olyan fajta kell, mert azzal ÉN tudok menőzni az ÉN barátaim előtt.)
Illetve visszaköszön ebben a prolimentalitás, a pénzügyi kultúra teljes hiánya, a "majd lesz valahogy" felfogás. (Megveszem a tenyésztőtől törzskönyv nélkül, mert az úgyis csak egy darab papír, de nehogymá' engem ezzel a marketing szarsággal rávegyenek, hogy tízszer annyit költsek, mint amennyiért a Józsitú' elhozhatom! De ó... mi a fene, ez a kutya beteges, folyton orvoshoz kell hordani, ami csak viszi a pénzt! Hoppá, lehet mégsem olyan nagy hülyeség az a törzskönyv? Lehet az a garancia, hogy nem egy beltenyésztett, fajtabetegségekkel küzdő példányt sóznak rám? Na mindegy, amúgy is untam már, hogy majdnem minden nap le kell vinni sétálni, mert ha nem, akkor összerondítja a lakást, pedig annyiszor elvertem már ezért.. nem is viszem orvoshoz, vért hány ugyan, meg séta közben eldől, de költön a tököm állátorvosra, kiírom a Gyakorin, hogy milyen házimódszer van, ha meg nincs semmi, akkor majd veszek egy másikat. Ugyanilyet, ugyanattól, ugyanannyiért, hátha az új modell jobb lesz.)
3-as, nagyjából igazad van, kivéve ezt a részt:
"Hoppá, lehet mégsem olyan nagy hülyeség az a törzskönyv? Lehet az a garancia, hogy nem egy beltenyésztett, fajtabetegségekkel küzdő példányt sóznak rám?"
Az ilyen nem jön ám rá, hogy hol a hibam hanem utána mindenhol azt hangoztatja, hogy a "fajtiszta" kutyák betegesek és ezzel is bizonyítottnak látja, hogy nem érdemes rá pénzt költeni, mert "úgyis megdöglik".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!