Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mit lehetne tenni a kutyákkal?

Mit lehetne tenni a kutyákkal?

Figyelt kérdés

Igazából nem is velük van a probléma.Három van, de nem az enyémek.Családi házban lakunk, albérletben.Van kert, udvar, tehát szabadon lehetnek.Akié a ház, nem lakik itt, csak jön ide a melós cuccaiért, no meg etetni a kutyákat.Az utcára kimennek, napközben is, mert mindig ásnak lyukat a nagykapu alatt.A szembe szomszéd kutyájával "karöltve".Mindig nekünk mondja hogy ne engedjük ki őket.Már miliószor mondtam hol mernnek ki,de nem csinál semmit se.Egy szomszéd idős bácsi már szólt, ha mindig kinn lesznek a kutyák, feljelenti.

Most bezárt kettőt.Amelyiket nem zárta be, itt nyüszít, a másik kettő meg az udvar hátsó felében.Mivel ő(k)nincsenek itt,mi hallgatjuk.Én sajnálom őket, mert valahogy megkéne oldani hogy ki se menjenek,meg minket se zavarjanak.(ma is már hajnalban elkezdték az ugatást,órákig kellett hallgatni)Igazából nem is értem minek tartja őket.Azon kívül, hogy ad nekik enni inni nem is törődik velük.A multkor azt mondta a fiamnak, ha kimennek, kenjed vágjad őket...

Már mindenféle képp mondtam neki.Komolyan, viccesen.

Semmi.Mit lehetne tenni?

Bocsi, hogy ide írtam.Az egyébb kategóriában úgysem válaszoltak volna.

Kösz a válaszokat.

2010. febr. 28. 15:51
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
Igazából nem sok mindent tehettek, maximum azt, hogy foglalkoztok velük a gazdájuk helyett, tanítjátok, elviszitek minden nap sétálni, de tökéletesen meg tudom érteni, ha azt mondjátok, hogy nem akarjátok más kutyáját gondozni, 3 neveletlen kutyát megnevelni nem kis feladat. Szerintem ráférne a gazdájukra, hogy feljelentse őt a szomszéd bácsi. Vagy szólhatnátok az állatvédőknek, hogy vigyék el őket (nem sintéreknek, mert ők csak elaltatnák), a gazdinak meg majd azt mondjátok, hogy elszöktek és nem jöttek vissza. De ebben sem nagyon bízom, mert minden menhelyen teltház van.
2010. febr. 28. 16:47
 12/24 anonim ***** válasza:
100%

Szólj állatvédőknek. Nem foglalkozik a gazda velük, bezárja őket, ettől nem lesznek jobbak... a kutyák nem abból tanulnak hogy bezárják. Szerencsétlen csak szenved és fogalma sincs róla hogy mi rosszat tett. Ha kiengedi majd folytatja amit előtte is.

Esetleg kereshetnél új gazdit nekik titokban...

2010. febr. 28. 16:47
 13/24 Akiteki ***** válasza:

És milyen állatvédőknek szóljon?

Konkretizálnád, ki az aki ilyen helyzetben intézkedhet?

Nálunk nincs állatrendőrség.

Ha csak az a baj, hogy szöknek, vegyétek körbe a kertet villanypásztorral.

2010. febr. 28. 17:04
 14/24 A kérdező kommentje:

Ha a ház, telek, kert, kutyák az enyémek lennének mindent megtennék.Én önkényesen itt semmihez nem nyulhatok,mivel ugye nem az enyém.Igen én is így gonolom,hogy nem bezárni kéne őket,dehát mást nem tudok tenni,mint elmondom a véleményen a tulajnak.Akkor is kimegy, ha nincs itthon senki, mégis az van kiemelve, hogy kiszöknek, ha a gygerek megy iskolába.Mondtam a pasinak, jöttem már úgy sokszor haza hogy kinn vannak, mert kiásták a kapu alját.Főleg úgy ha látják a szembe szomszéd kutyáját is kóricálni....

Egy nyagyon kisvárosban lakunk,(annyira kicsi hogy inkább falu)még elmenni se tudok innen egyenlőre,mert nincs másik lehetőség.Gyerekek iskolái miatt meg ide vagyok"kötve".

2010. febr. 28. 17:27
 15/24 anonim ***** válasza:
az apukáméknak is van kutyájuk náluk az a gond hogy a szomszédhoz ásott át a kutya lyukat, és hál istennek csak a szomszédasszony volt otthon aki szolt hogy kergeti a tyúkjait a kutyánk. pár nap múlva megint a lyuk de már a szomszéd ember is ott volt, akiről inkább nem mondok sokat csak hogy nagyon iszik és nem normális nagy baltával várta a kutyánkat mikor ér át. persze észrevettük és rászóltunk de nagyon féltettük és sehogy nem tudtunk mit csinálni és utolsó megoldás az volt hogy apu fogott egy vastagabb lécet végig szöget vert bele nem nagyokat csak azt a kisebb fajtát és odatette végig arra a kerítésre és azóta nem ment át nem kapart lyukat a kerítés mellett! a kutya gyorsan rá jött hogy nem megy oda, azóta is működik már elvettük a lécetet de azóta se ásnak!
2010. febr. 28. 17:50
 16/24 anonim ***** válasza:
31%
Első vagyok, azért te se lennél el egész életedben pl: szárazgabonapelyhen (nemtokjobb példát), amúgymeg nem az ő kutyája,Legalább megpróbál tenni értük valamit, Kiváncsi lennék te mennyi ideig bírnád víz nélkül, vagy csak vmi száraz kaján.
2010. febr. 28. 18:05
 17/24 anonim ***** válasza:

Nem a kérdezőnek szántam, hanem annak a bunkónak

pux:első

2010. febr. 28. 18:06
 18/24 anonim ***** válasza:
írtam email-t:)
2010. febr. 28. 18:07
 19/24 A kérdező kommentje:

Köszi :-)))

Ne is törődj vele!Nem is ez az olsal lenne ha nem lennének kötöszködők.

Biztos ő is így tartja az állatait.

2010. febr. 28. 18:07
 20/24 A kérdező kommentje:
Válaszoltam.Pussz
2010. febr. 28. 18:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!