Ezt ki hiszi el hogy fajtatiszta?
Nyíregyháza, én így szeretlek ♡
Pedig aranyos, akármennyire nem szeretem az ilyen fajtájú kutyusokat :)
És ismersz olyan törzskönyvezett fajtát hogy "yorki"? :)
Ez olyan mint a kínai Neki, vagy Adios cipö.
Én megnézném hogy hol, milyen helyen tartják, milyen körülmények között, nehogy valami szaporítótól jöjjön, azt vinném, ha ok. Nem érdekelne hogy minek mondják.
"Sok sötét ember van sajnos. Aki ad egy szemmel láthatóan is keverék kutyáért 30.000-, az meg is érdemli."
Ez nem sötétség, ez lenne a normális.
Lehet kb. ennyi oltás van már benne. Németországban kb. csak a házimacska olcsóbb a 60 euróval. Nincs is annyi az utcán.
Ami rendben is van, mert aki ennyit ad érte, talán nem teszi 1 év múlva az út szélére.
Egyébként meg csak megsúgom, hogy menhelyen is kifizettetik a chip, oltások ktsg.-eit. Budaörs pl. 15 Ezer. És lehet hogy azért épp egy 10 éves kutyát viszel ki.
A menhely az más. Tudom, hogy ott is ki kell fizetni, pontosabban csak hozzá kell járulni a költségekhez, ha kutyát fogadsz örökbe.
De aki ezt a kutyát megveszi, az sötét, mert: azt hiszi, hogy egy fajtatiszta kutyához jutott hozzá olcsón. Az a baj ezekkel a dolgokkal, hogy ezeket a kutyákat direkt szaporítják az ilyen - na mondjuk szebben, finomabban - hiszékeny emberek számára. Holott, ha keveréket szeretnének, akkor sokkal célszerűbb lenne, ha a menhelyről fogadnának örökbe 10-15 Ft-ért (ált. ennyit szoktak kérni, legalábbis felénk). De ha úgy hirdetnének egy ilyen kutyát, hogy yorkie-hoz hasonlító keverék eladó 30.000-ért, szerinted hányan vennék meg? Pedig ez az igazság!
Szóval a probléma itt van. Hogy sötétek az emberek. Nekik fajtatiszta (sőt, "fajtiszta" meg "tiszta fajú", meg "tiszta vérű" kutya kell óccsón). Holott ennél olcsóbban találhatnának a menhelyen is, vagy a szomszédban ellett Buksi kölykei között is, amit ingyen adnak, csak szabaduljanak tőlük. (ami szintén egy probléma, hogy vannak ilyen kölykök is, de ezeken legalább nem akarnak nyerészkedni).
Ebben teljesen igazat adok. Én nem szeretem ezt hogy tiszta legyen meg blabla. Föleg okosban occsón. Nekem a keverék is ugyanolyan értékes.
De hat kereslet generálja a kínálatot, mint az autóóratekerésnél.:S
Ez nem fajtatiszta, hanem keverék, de tutira venném, hogy nem épp egészséges egyed. Ha elgondolkoztál rajta, hogy vegyél, nem ok nélkül mondom, hogy ne tedd. Oké, hogy most 30.000, de tapasztalatból mondom (!!), hogy az ilyen kutyákra sokszor 5x-ös árat kérnek el az állatorvosi rendelőben, annyi betegségük van. Főleg kölyökkorban, de akár később is. Nincsenek normálisan felnevelve, tele a sok hirdető oldal ilyen szaporítós kutyával, utána meg csodálkozik az összes tudatlan vásárló, hogy miért beteg a kutya, miért kell meghalnia 1,5 évesen, vagy éppen miért nem néz ki úgy, mint az igazi fajtájú kutyák. Most ismerősöm vett szaporítótól nagytestű kutyát, lassan 1 éves, és nem tud a kutya futni, mert összeesik, annyira gebe lábai vannak.. És az orvos azt mondta, hogy ez már nem lesz jobb, sajnos így kell élnie, nem tud egy jót futni, mert olyan rossz helyről származik, nem volt normálisan etetve, nincs szűrés, és valószínűleg a létező összes betegséget (köztük a rettegett diszpláziát) örökölni fogja a "kitűnő" vérvonalból.
Nehogy vásároljatok ilyen olcsón. Lehet, hogy kifogsz egy egészséges egyedet, de ritka az olyan alkalom.
Inkább gyűjtögesseteg tényleg egy tenyésztői egyedre, vagy menhelyről szerezzetek egy egyedi keveréket:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!