Miért nem hallgat rám mindig a kutya, mivel tudom megnevelni, és engedelmességre bírni minden körülmény között?
A 10 hónapos kutyám általában szót fogad, úgy veszem észre tudja mit akarok.Többet között az "állj!" vezényszóra megáll, ám ha vannak mások a környezetünkben (kutyák, emberek), akkor szólhatok, kiabálhatok, semmi csak rohan a kis tacsi. Ugyanígy mindig én megyek be a lakásba elsőnek, de ha van nálunk vki, akkor ő előttem rohan be hozzá. Miért?
Hiába szidom le, sunyul, de újra megteszi.
Még szinte kölyök a kutyád. Ahhoz, hogy minden körülmények között rád hallgasson, sok-sok időt kell még a nevelésével töltened. Egy élőlényről beszélünk, nem egy automatáról, amibe betöltöm a programot és egy gombnyomásra működni fog.
Az ajtón berohanást is neked kell megakadályozni. El kell érned, megtanulja, bármilyen is a helyzet, a szabály az ugyanaz.
A behívásod sincs még teljesen megtanítva a kutyádnak. Így nem jó ötlet szabadon hagyni, hogy rá se rántson a szólításodra.
Behivasnak tudsz 10-15 méteres pórázt használni es akkor ha le se szar akkor azt picit meghuzhatod egy enyhe celzaskent, hogy haho, szóltam vissza kene jönni :D
Es igy nem lehet az se, hogy olyat csinál ( raugrik valakire vagy hasonló) amit te nem szeretnel mert ralepsz a pórázra, ha a földön hagyod vagy fogod a véget. :D
Es persze jutalomfalatot célszerű használni ;)
Előbb megtanulhatja es akar meg klikkert is melle :)
Gondolom engedted sokszor kutyákkal játszani.
Ilyenkor szokták elveszteni a kontrollt. Mi nem engedjük játszani ameddig nincs meg a kellő kontakt a gazdával. Mikor ki megy be az ajtón az nem fontos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!