Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Lehetséges, hogy a kutyám...

Lehetséges, hogy a kutyám saját magát szoptatja?

Figyelt kérdés

Bizarr, de nem kamu. A szuka kutyámat 5 napja ivartalanították. Az eslő két napban nem hagytuk, hogy nyalogassa a sebet, de aztán megengedtem neki, mert szépen behegedt, és a saját nyála csak tisztító hatással lehet rá. Nem is ártott, a seb továbbra is gyönyörűen gyógyul, a varratok a helyükön vannak.

Hanem az emlői furcsán megduzzadtak a seb két oldalán, apró horzsolások is vannak rajtuk, és a kutyám álla, pofaszőre gyakran tejes. Pedig tejet nem adunk neki. Csak arra tudok gondolni, hogy valamiképp beindíthatta a saját tejtermelését a nyalogatással.

Embernél már hallottam ilyenről (örökbefogadó anyák is tudnak szoptatni, szülés nélkül), de hogy egy kutyának meginduljon a teje ivartalanítás után... Létezhet ilyen? Ti már hallottatok ilyenről?

2010. febr. 28. 11:10
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Az enyém ivartalanítás után pár héttel tüzelni kezdett vérzés nélkül. :D Felhívtam a dokit, hogy magyarázza meg mi ez az egész, mert nagyon furcsának találtam. Állítólag amíg a hormonok teljesen ki nem ürülnek, addig lehetnek ilyen dolgok, de max. 3-4 hónap és elmúlik. Szerencsére az enyémnek 1 hét alatt elmúlt ez a tüzeléses jelenség és azóta sincs semmi. 1 éve volt ivartalanítva.
2010. febr. 28. 11:14
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

a kutyád ivartalanitás után lett álvemhes ...gondolom kb 2-3 hónapja tüzelt

az álvemhesség folyamata rögtön a tüzelés után elindul a kutyában és sajnos az közben lévő ivartalanitás sem oldja meg

a jó hír az hogy többet nem lesz az, a rossz az hogy kellene neki a dokitól tögykenőcs (bocs, a dokim igy hivja ... nagyon büdös, kámforszagú borzadály), mielött begyulladnak a cicijei

ne hagyd hogy szopizza magát és te se piszkáld a cicijeit, mert ez elösegiti a tejtermelést

2010. febr. 28. 12:04
 3/4 anonim ***** válasza:
89%
Nyomd meg a cicijét hogy jön e tej. De furcsálnám. A nyalogatástól lesz duzadt és kipirul. Ha már sokat nyalogat a nyála kiül a szakálára és kifehéredik. Ha tej van vidd orvoskoz ha nincs ne engedd nyalogatni tegyél a nyakába azt a műanyg tölcsért amit gondolom mondtak is hogy kell.
2010. febr. 28. 12:06
 4/4 A kérdező kommentje:

Az előző tüzelése egy hónapja ért véget, de álvemhes még sose volt. Most viszont feltűnően szeret zugokba behúzódni, pedig már nincsenek fájdalmai és egyébként vidám, élénk, figyelmes, jó étvágyú (pedig egyébként nehezen eszik). A jó étvágy és a gyakori pisilés is lehet az álvemhesség tünete?

Nem nyomogatom az emlőit, csak egyszer próbálkoztam vele óvatosan, de akkor nem jött semmi. A tej viszont tényleg kiül a "szakállára". :-(

Akkor felhívom a dokit, és rákérdezek erre a kenőcsre. Köszönöm a válaszokat és a tanácsokat!

2010. febr. 28. 12:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!