Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » A tenyésztőtől vett spánielre...

A tenyésztőtől vett spánielre ugye ez nem jellemző?

Figyelt kérdés
A környezetemben 4 szaporítótól vett spániel is van és mindegyik nagyon agresszív.Állandóan ugatják, morogják az idegeneket, kisgyerekeket.És ha netán meg akarod őket simogatni oda is kapnak.A többi kutyával meg főleg bizalmatlanok.Ez miért alakult ki náluk?
2010. febr. 28. 10:11
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%

10.20-nak:

" A spánieleknél létezik egy örökletes betegség, ami következtében rohamok jönnek a kutyára amikor is akár a gazdát is megharaphatja. A roham kiváltója nem ismert. Én ezért nem merek venni, pedig a springer nagyon tetszik."

- A cocker düh egy ritka betegség, semmi köze ahhoz, hogy a gyerekre morog-e a kutya vagy sem. Amelyik kutyának ilyen betegsége van, az nem ismer fel senkit, a gazdáját sem, kontrollálhatatlan, nem is tud magától. Ezt nem kell összekeverni azzal, amikor egy kutya valós vagy vélt veszély miatt morog! Én elég sok spánielt ismerek, és egynél sem volt igazi cocker düh, morgás, rossz természet igen, de ez nem ugyanaz!

Ami a legnagyobb baj szerintem, hogy pont, mert olyan kedves-aranyos, sok gyerek előszeretettel rángatja, húzza a fülét-farkát, és ezt a cocker nem szereti, vannak olyan fajták, amik sokkal jobban bírják, ha nyúzzák őket, a spániel nem ilyen, ő azt szereti, ha nem rángatják folyton. A spániel tapasztalatom szerint nagyon könnyen megérzi, hogy milyen a gazdi vagy a vele szemben álló ember viselkedése, hogy nyugodt-e vagy ideges, és ez átragad a kutyára is. Egy spánielt nem hangos szóval vagy póráz rángatással lehet leszoktatni az agresszióról, hanem nyugodt hangszínnel, laza pórázzal, simogatással, nyugtatással. Aki viszont ilyenkor a kutyára erősen rászól, vagy megrántja a pórázt, az csak olajat önt a tűzre. Ezt rontják el sokan, és ettől lesz agresszív sok spániel.

2010. febr. 28. 20:12
 12/13 anonim ***** válasza:
100%

Bocsi, összekevertem egy másik kérdéssel, ezért máshova írtam, most tessék:

Az angol cocker spánielre egyáltalán nem jellemző ez a viselkedés! 10 éve tenyésztem a fajtát, de a tenyészegyedeim és a tőlünk elkerült kölykök is barátságosak, agresszió, és "cocker düh" mentesek!

Ha megbízható helyről, megfelelő szocializálcióval ellátott (én 10 hetes korukig nem adok oda kölyköt), kiskutyát veszel, egy barátságos, kedves, gyönyörű házi kedvencet kaphatsz, aki imád a gazdi ölébe kuporodni, vele tévét nézni, nagyokat sétálni, kirándulni, sportolni!

Ha gyerek mellé szeretnéd tenni, akkor a gyerek nevelésére - mint minden kutyánál - oda kell figyelni, mert egyik sem szereti, ha farkánál, fülénél fogja húzzák a földön, dobálják, fellógatják!

Pórul járt ismerőseid nyilván nem adtak ki 80-120 ezer Ft-ot a kutyákért, mert egy igazén jó tenyésztőtől itt kezdődnek az árak. Ennél alább csak selejtet kapsz.

2010. márc. 1. 15:06
 13/13 anonim ***** válasza:
100%

Én írtam, hogy az én kutyim nem csinál ilyeneket sem gyerekkel, sem más kuzyákkal.

Az utolsó válaszadónál olvastam, hogy tenyésztő, és Tőle kérném, hogy, ha nem lenne gond írna Nekem privátot, és segítene nekem egy pár dologban, lennének kérdéseim a fajtával kapcsolatban?! Ha nem gond.

Bocs, az OFF-ért.

2010. márc. 1. 17:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!