Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » A tenyésztőtől vett spánielre...

A tenyésztőtől vett spánielre ugye ez nem jellemző?

Figyelt kérdés
A környezetemben 4 szaporítótól vett spániel is van és mindegyik nagyon agresszív.Állandóan ugatják, morogják az idegeneket, kisgyerekeket.És ha netán meg akarod őket simogatni oda is kapnak.A többi kutyával meg főleg bizalmatlanok.Ez miért alakult ki náluk?
2010. febr. 28. 10:11
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
82%
Nagyon figyeld meg a szülőket, mikor venni akarsz ilyen kutyát! Én is sok ilyen spánielt ismerek, egyik sem tenyésztőtől származik. Statisztikailag is a legtöbb harapást spánielek követik el. Aranyos, bájos kinézetű kiskutya, sokan a gyereknek megveszik olcsón, ezzel is fenntartva a keresletet, a szaporítók meg gyártják a sok ideggyenge, harapós kutyát. Főleg az aranyszínűeknél jellemző ez a dolog, a fekete és a tarka spánielek jobb idegrendszerűek. CSAK jó tenyésztőtől vegyél!!
2010. febr. 28. 10:18
 2/13 anonim ***** válasza:
100%

A szaporító nem szocializálja a kutyákat,sokszor disznóólban vagy hasonló helyen születnek.

A tenyésztő gondot fordít a szocializációra is.

Valamennyit lehet javítani az ilyen kutyákon,de igazán nagy eredményre nem lehet számítani.

2010. febr. 28. 10:19
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ahol csak így "szaporítják" őket nem foglalkoznak velük,mármint persze nyilván igen,de lehet,hogy az ember,mint szerető lény,aki simogat,ölelget náluk nem volt jelen.Őket úgy kezelik,mint az árut a boltban..Ellenben ha nem tenyésztőtől veszed ott azért gyömöszölgetik a kiskutyákat,szeretgetik stb..szerintem ez lehet a különbség
2010. febr. 28. 10:19
 4/13 anonim ***** válasza:
66%
A spánieleknél létezik egy örökletes betegség, ami következtében rohamok jönnek a kutyára amikor is akár a gazdát is megharaphatja. A roham kiváltója nem ismert. Én ezért nem merek venni, pedig a springer nagyon tetszik.
2010. febr. 28. 10:20
 5/13 anonim ***** válasza:
100%
előző vagyok *ha nem szaporítótól.Elírtam :)
2010. febr. 28. 10:20
 6/13 anonim ***** válasza:
66%
De, a tenyésztőtől vett spánielekre is jellemző lehet, ha rosszul nevelik őket.
2010. febr. 28. 10:33
 7/13 anonim ***** válasza:
50%
Meg erősen túltenyésztett fajta.
2010. febr. 28. 11:29
 8/13 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon sok függ a kutya természetétől is.Hisz a kutyák sem egyformák,minden kutyának megvan a saját személyisége és tulajdonsága.Volt 2 golden kutyusunk,az egyik nagyon okos és szelíd jószág volt,de a másik,mindent tönkretett és szétrágott,nagyon nehéz volt vele bánni.Tehát sok függ a kutyának az adottságain is.De a legfontosabb szerintem a nevelés és a törődés,azon fog igazán múlni az,hogy milyen is lesz a kutyusod.

Amúgy ezek a tulajdonságok amiket leírtál előfordulhatnak akkor is ha tenyésztőtől veszed,ezt nem lehet kiszámítani. Mondjuk attól nem lesz agresszívabb a kutyusod,hogy 6-7 hetes koráig nem simogatták,játszottak vele,mert ha megveszed úgyis fogsz vele törődni.

2010. febr. 28. 11:32
 9/13 anonim ***** válasza:
100%
Az enyém soha nem csinált ilyeneket! Gyerekkel sem, a kutyáimmal is elvan. Nem is 10 ft volt, de nagyon okos, barátságos és vidám.
2010. febr. 28. 12:20
 10/13 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat!!!
2010. febr. 28. 14:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!