Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Ne haragudjatok, hogy zavarlak...

Ne haragudjatok, hogy zavarlak, de gondoltam pár tanáccsal tudnátok nekem segíteni! (? )

Figyelt kérdés
A német juhász kutyusunk most lesz a héten 4 hónapos. A doktornő 2 hete mondta, hogy szedje a calciumot, és kb azóta egyáltalán nincs étvágya.. egymás után két étkezés is kimarad. Nagyon jó, kifejezetten németjuhászoknak való tápot kap, és sok helyen olvastuk, hogy ezek mellé felesleges lenne a calcium, és pont hogy káros is neki. Ajánlották, hogy helyette porcerősítőt adjunk neki. Picit gyengébbek a hátsó lábai, kacsázik még. Tudnál esetleg segíteni? Mert mi nem vagyunk gyakorlottak. Illetve azt szeretném megkérdezni, hogy édesapám épített neki egy pici gyakorlópályát.. alagút, karika(persze alacsonyan), milyen kortól érdemes kezdeni, mert valaki 8 hónapos kora előtt egyáltalán nem ajánlja. Köszönöm szépen! elnézést kérek a zavarásért, de bármilyen segítséget szívesen veszek egy gyakorlottól! A kutyus egyébként gyönyörű, úgy csillog a szőre, hogy szinte vakít. Szép napot!

2015. jún. 8. 18:39
 1/4 anonim ***** válasza:
A fajtatáp fölösleges, gondolom Royal canint kap. Váltsatok Josera Kidsre, árban is jobb, és minőségben is.
2015. jún. 8. 18:50
 2/4 anonim ***** válasza:
2015. jún. 8. 19:24
 3/4 anonim ***** válasza:

Bármilyen jó tápot adtok neki, nem szabad a kálciumot még pluszban adni. Zöldkagyló mehet természetesen.

Ugrást gyakorlásként még ne! Amikor ugrik a kutya, a mellső lábain landol, és oda helyeződik a teljes súlya szinte. 8 hónaposan is max 30 cm-es magasságot ugorjon. De azt is nagyon ritkán.

Itt a jó idő. Vidd el úszni. Annál jobb izomfejlesztés nincs egy kutyának.

2015. jún. 8. 21:18
 4/4 anonim ***** válasza:

Szintén német juhászom van, egy iolyan tenyésztőtől vettük, aki mesterkiképző és vizsgáztató is.

Brit junior tápot kap, mellé semmilyen calciumot nem szabad adni!

Zöldkagyló kivonatot félévenként, kútaszerűen adunk mellé.

4 hónapos koráig nem ajánlotta a kutyasulit sem, azt mondta, addig csak szocializáljuk. (Mindenre (kutyákra, kisgyerekekre stb.) szocializálva van. Egy éves kotráig semmilyen akadályugrást nem engedtem neki, futást, kerékpár melletti futást sem. Egy évesen elvittem dysplázia-szűrésre, ami tökéletes lett, mostantól lehet fokozatosan terhelni. A tenyésztő (majd az állatorvos is megerősítette, aki dyspláziára szakosodott idős orvos) ajánlotta ezt nekem, azt mondták, a német juhászra fokozottan figyelni kell, mert sok köztük a dyspláziás, és gyakoriak az ízületi problémák.

Ja, és a kalcium kifejezetten káros, nagyon könnyű túladagolni! Több a kára, mint a haszna. Én hetente adok neki egy tojást héjastól, és ez bőven elég.

Ez a kacsázás, amiről írsz, kicsit furcsa nekem, mert semmi ilyesmit nem tapasztaltunk anno a mienknél. Voltak szűrve a szülők dyspláziűára?

A gyakorlópályát (az alagút kivételével) egyelőre ne használjátok.

2015. jún. 9. 08:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!