Ne haragudjatok, hogy zavarlak, de gondoltam pár tanáccsal tudnátok nekem segíteni! (? )
Bármilyen jó tápot adtok neki, nem szabad a kálciumot még pluszban adni. Zöldkagyló mehet természetesen.
Ugrást gyakorlásként még ne! Amikor ugrik a kutya, a mellső lábain landol, és oda helyeződik a teljes súlya szinte. 8 hónaposan is max 30 cm-es magasságot ugorjon. De azt is nagyon ritkán.
Itt a jó idő. Vidd el úszni. Annál jobb izomfejlesztés nincs egy kutyának.
Szintén német juhászom van, egy iolyan tenyésztőtől vettük, aki mesterkiképző és vizsgáztató is.
Brit junior tápot kap, mellé semmilyen calciumot nem szabad adni!
Zöldkagyló kivonatot félévenként, kútaszerűen adunk mellé.
4 hónapos koráig nem ajánlotta a kutyasulit sem, azt mondta, addig csak szocializáljuk. (Mindenre (kutyákra, kisgyerekekre stb.) szocializálva van. Egy éves kotráig semmilyen akadályugrást nem engedtem neki, futást, kerékpár melletti futást sem. Egy évesen elvittem dysplázia-szűrésre, ami tökéletes lett, mostantól lehet fokozatosan terhelni. A tenyésztő (majd az állatorvos is megerősítette, aki dyspláziára szakosodott idős orvos) ajánlotta ezt nekem, azt mondták, a német juhászra fokozottan figyelni kell, mert sok köztük a dyspláziás, és gyakoriak az ízületi problémák.
Ja, és a kalcium kifejezetten káros, nagyon könnyű túladagolni! Több a kára, mint a haszna. Én hetente adok neki egy tojást héjastól, és ez bőven elég.
Ez a kacsázás, amiről írsz, kicsit furcsa nekem, mert semmi ilyesmit nem tapasztaltunk anno a mienknél. Voltak szűrve a szülők dyspláziűára?
A gyakorlópályát (az alagút kivételével) egyelőre ne használjátok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!