Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Ivaros kan+ivartalan szuka,...

Ivaros kan+ivartalan szuka, mennyire valószínű, hogy összeverekednek?

Figyelt kérdés
2015. jún. 8. 12:16
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Annyira, amennyire engeded; amennyire domináns az egyik/másik/mindkettő, illetve szocializációtól és kommunikációs képességektől is függ. Általában nincs probléma de mint mondtam, rengeteg mindentől függ a dolog.
2015. jún. 8. 12:23
 2/13 anonim ***** válasza:
Fele-fele. Miért verekednének össze? Max akkor, ha valamelyik nem megfelelően tolerálja a másik kutyát.
2015. jún. 8. 12:24
 3/13 anonim ***** válasza:
Nem ez határozza meg főként. Előzetes szocializáció, nevelés, ezek az elsődleges szempontok.
2015. jún. 8. 12:24
 4/13 A kérdező kommentje:
Menhelyről szeretnénk egy kutyát, és kanunk van. Nem tudom hogy reagálna az új jövevényre, séta alatt nem találkozunk kutyákkal, a kertben kifele ugatja őket.. Egyedüli kutyus.
2015. jún. 8. 12:29
 5/13 anonim ***** válasza:
Pfff! Szerintem jól gondold meg! Képzeld el menhelyről kihozol egy ivartalanított szuka kutyát, aminek az előéletét nem ismered, nem tudod min ment keresztül. Tegyük fel nem csak az emberek bántották, hanem a kutyák is, szerintem , ha te nem is, de a kutyád egyből észreveszi, és nyúzni fogja, pláne, hogy a kutyákat ugatja. Ilyen kutyát csak úgy lenne fer haza vinni, hogy viszed a kutyád is és hagyod, hogy ő válasszon, de ez a leirtak alapján nem lehetséges, mert nem szocializálódott más kutyákkal. Először szocializáld és utána gondolkozz ilyesmin.
2015. jún. 8. 13:11
 6/13 anonim ***** válasza:
Jobb lenne előbb a mostani kutyust kutyákhoz szoktatni. Nálunk a menhelyen második kutyának eleve csak úgy adnak örökbe kutyát, hogy a gazdi elhozza magával a meglévő kutyáját, és ott a menhelyen ellenőrzés alatt ismertetik őket össze. Ha nem ugranak össze, közös séta, majd szabadon ismerkedés következik. Így próbáljátok ti is.
2015. jún. 8. 13:12
 7/13 A kérdező kommentje:
Természetes, hogy bemutatjuk őket, "ismeretlen" terepen egymásnak.. nem szocializálatlan , csak kajla. Ha futtatóba megyünk, vagy állatorvoshoz, vagy bárhova máshova, ott se bántja a többit. Csak a saját "területét" félti, és ezért aggódom picit.
2015. jún. 8. 14:03
 8/13 anonim ***** válasza:

A saját területe probléma lehet, és ha egy nehéz sorsú nőstényt visztek oda, terrorizálni fogja a területe miatt.

Ezért írtam, hogy előbb a menhelyi kutya területén kell összeismertetni, mert ez nem az ő terepe, és hagyni, hogy ő válasszon.

Ezután pedig haza vinni mindkettőt,lehet, hogy kajla, de ha megérzi a másikon, hogy problémái voltak, akkor bizony elkezdi uralni, te mint gazda neked kell figyelni az összeszoktatási idő alatt hogyan viselkedik a másikkal, ha elkezdi terrorizálni azon nyomban ott teremni, és oldalfekvésbe vágni, és addig úgy tartani, míg le nem higgad, ez nagyon fontos, itt nincs mese, mert ha hagyod durvábbá is fajulhat, bármennyire is kajla a kutyád, bár nem említetted a fajtáját. Az oldal fekvésbe parancsolással jelzed, hogy amit csinál az nem fer, és bármennyire is azt hiszi nem az ő területe ahol lakik, hanem a tiéd, tehát, itt nem ő parancsol. Ez falkákban is így van a farkasoknál is. Szóval milyen fajta is a kutyád?

Mert nem mindegy, ez fogja meghatározni a viselkedését.

2015. jún. 8. 17:28
 9/13 anonim ***** válasza:

Az a baj, hogy az a saját területe, nem a tiéd. Ezt kell a kutyában tudatosítani. Egyébként pedig a megadó kutyák is őrjöngenek a kapuban, adott esetben, mert az nekik sikerélmény, hogy ugatnak és aki a ház előtt van, az elmegy (anélkül is elmenne). Szóval ebből messzemenő következtetéseket ne vonj le. A nemekből szintén ne.

Válasszatok kutyát magatoknak, a kutya és a ti igényeitekhez és mutassátok be egymásnak őket úgy, ahgy kell.

Én nem szoktam az ideigleneseket házon kívül ismertetni, hanem otthon, laza pórázon, hogy szabadon mozogjanak, de közbe tudjak avatkozni, ha esetleg szét kellene őket választani (nem gyakori). Azután is rajtuk marad a nyakörv egy-két hétig, hasonló okból, plusz felügyele őket, hogy ne fajuljon el semmi. Így lényegében lényegtelen, hogy hol vagytok, ill. melyik kutya milyen nemű.

2015. jún. 8. 18:25
 10/13 anonim ***** válasza:
Hát érdekes meglátás, ha azt tudatosítod a kutyában, hogy az a terület nem a tiéd, hanem az övé, abból bizony probléma lesz! :) Én nem értek egyet a helyszín tök mindegységével, saját példa, nem tudták megfejteni miért utálják egymást a két kan. Egyik a mi kutyánk kölyke volt, jelzem már majdnem felnőtt volt, ugyanis ő került el tőlünk a legkésőbb, és mikor vitték haza, állandó volt a rivalizálás, egymásnak támadás, pedig a kutyánk kölykei közül ő volt a legcsendesebb, legnyugodtabb és nagyon könnyen fegyelmezhető volt, amolyan álom kutya. Szegény néni úgy hozta vissza nekünk elkeseredve szomorúan, hogy nagyon utálják egymást, és állandóan összeverekednek. Mondtam a néninek, hogy oké, akkor van egy ötletem, teszem hozzá kb. 14 éves lehettem. Mondtam, hogy valamelyik nap jöjjenek a másik kutyával. Tudtam mi lesz a reakció, imádták egymást, és jókat játszottak együtt itthon, aztán még ugyanazon a napon hazavitték, és szent volt a béke köztük és elválaszthatatlanokká váltak. Nem mindegy melyik területen ismertetik össze egymást, persze ha ki van képezve a kutya, csak ebben az egy helyzetben tök mindegy! :D
2015. jún. 8. 18:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!