Ivaros kan+ivartalan szuka, mennyire valószínű, hogy összeverekednek?
A saját területe probléma lehet, és ha egy nehéz sorsú nőstényt visztek oda, terrorizálni fogja a területe miatt.
Ezért írtam, hogy előbb a menhelyi kutya területén kell összeismertetni, mert ez nem az ő terepe, és hagyni, hogy ő válasszon.
Ezután pedig haza vinni mindkettőt,lehet, hogy kajla, de ha megérzi a másikon, hogy problémái voltak, akkor bizony elkezdi uralni, te mint gazda neked kell figyelni az összeszoktatási idő alatt hogyan viselkedik a másikkal, ha elkezdi terrorizálni azon nyomban ott teremni, és oldalfekvésbe vágni, és addig úgy tartani, míg le nem higgad, ez nagyon fontos, itt nincs mese, mert ha hagyod durvábbá is fajulhat, bármennyire is kajla a kutyád, bár nem említetted a fajtáját. Az oldal fekvésbe parancsolással jelzed, hogy amit csinál az nem fer, és bármennyire is azt hiszi nem az ő területe ahol lakik, hanem a tiéd, tehát, itt nem ő parancsol. Ez falkákban is így van a farkasoknál is. Szóval milyen fajta is a kutyád?
Mert nem mindegy, ez fogja meghatározni a viselkedését.
Az a baj, hogy az a saját területe, nem a tiéd. Ezt kell a kutyában tudatosítani. Egyébként pedig a megadó kutyák is őrjöngenek a kapuban, adott esetben, mert az nekik sikerélmény, hogy ugatnak és aki a ház előtt van, az elmegy (anélkül is elmenne). Szóval ebből messzemenő következtetéseket ne vonj le. A nemekből szintén ne.
Válasszatok kutyát magatoknak, a kutya és a ti igényeitekhez és mutassátok be egymásnak őket úgy, ahgy kell.
Én nem szoktam az ideigleneseket házon kívül ismertetni, hanem otthon, laza pórázon, hogy szabadon mozogjanak, de közbe tudjak avatkozni, ha esetleg szét kellene őket választani (nem gyakori). Azután is rajtuk marad a nyakörv egy-két hétig, hasonló okból, plusz felügyele őket, hogy ne fajuljon el semmi. Így lényegében lényegtelen, hogy hol vagytok, ill. melyik kutya milyen nemű.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!