Miért háborognak az emberek ha vágott fülű kutyát látnak?
Itt nem szépségről van szó! Nem véletlenül kezdték el vágni a fület és a farkat! Akkoriban még semennyire nem volt divat a kutya.
Sajnos túl lihegnek mindent amióta bejött ez a hatalmas állatvédelem.
Soha nem fogják tudni betiltani, igaz nálunk állatvédelmi törvény tiltja de érdekes mert kiállításra itthon és sok más országban elfogadják. Mellesleg a standardet is módosítani kellene ha már nem vágják mert minden vágott farkú kutya ( dobermann, roti, snaci, stb.. ) teljesen máshová rakódik le az izom mivel farokkal kormányoz ezáltal megváltozik a küllem.
Mindegy kövezzetek meg de ameddig nem módosítják én vágatok. Am semennyire nem viseli meg , ébredés után rohangálnak êszre sem veszik a kalodát. Egy ivartalanítás ill. egy műtét sokkal jobban megviseli az állatot!
14-es: Ez is igaz... :)
Tudtommal régen azért vágták a lógó fülű kutyák fülét, hogy munka közben ne akadjon be, de ez ma már az esetek többségében nem igaz.
Na ácsi.
Anno, mikor először eszébe jutott az embereknek, hogy le kéne vágni a kutyák fülét, az nem onnan jött, hogy imádtak vagdosni védtelen cuki kutyakölyköket, hanem onnan, hogy a kutyák akkor még DOLGOZTAK. Némelyik verekedett (pitbull és társai), mások nyájat őriztek (közép-ázsiai), vagy vadásztak (terrierek). Mint tudjuk, a fül, ha megsérül, nagyon erősen vérzik, plusz fájdalmas is. Nem azért vágták le a kutyák fülét, hogy keményebbnek nézzenek ki, hanem hogy a harc során ne sérüljön! De ma már ennek semmi jelentősége nincs. A pitbullok többségét hál'isten nem harcoltatják, a terrierek többsége életében nem lát borzot, és a pásztorkutyáknak sem kell megütközniük igazi farkasokkal. Tehát ez ma már teljesen felesleges gyakorlati szempontból, csak hagyomány, divat.
Na igen a divat.... Milyen cuki a basset amikor ràtapos a sajàt fülére. Meg milyen cukin ràzza a fejét némelyik kutya mert egész életében fülgyulladàssal küzd. Pl corso.
És tök jó amikor a vizsla annyira pörög hogy szétveri a sajàt farkàt, és felnőtt koràban mégis csak le kell vàgni egy sokkal vastagabb farkat.
Ne értsetek félre nem vàdaskodni akartam. Csak nem értem az emberi hülyeséget.
Én sokszor megkapom amikor a vàgott fülű kutyàmmal sétàlok, hogy hàt jajj szegény kutya minek lett a füle megcsonkítva.
Én végül is csan annyit szoktam mondani, majd ha a tarmészetben születik lógó fülű àllat akkor majd meghagyom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!