Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Miért nem szeretem ezt a...

Miért nem szeretem ezt a kutyát? Meg fogom valaha szeretni?

Figyelt kérdés
Szőrén szálán eltűnt a 3 éves macskánk néhány hete, ezért a szüleim hoztak egy kiskutyát akit a cica helyett tartunk a lakásban és reménykedünk, hogy enyhül a cica hiánya. Már 2 hete nálunk van de valamiért nem tudom megszeretni, hiába próbálom. Félreértések végett bántani nem szoktam. Most kárt tett az egyik cuccomban és pillanatnyilag szinte gyűlölöm. Szoktam vele játszani meg simogatni de ha valaki azt mondaná, hogy elviszi magához ezt a kutyát akkor nem biztos, hogy lebeszélném róla pedig aranyos. Eddig én is azt mondtam, hogy aki nem tud szeretni egy aranyos, ártatlan kiskutyát azt fel kell akasztani és sose gondoltam, hogy én is ilyen leszek. Már magamat is utálom emiatt. Van egy másik kutyám, ő idősebb de szeretem. Most azért nem szeretem őt mert a macskát hiányolom? Vagy mi lehet a gond? Idővel meg fogom szeretni szerintetek?
2015. jún. 5. 09:22
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Adj időt magatoknak, ezek a dolgok nem mennek könnyen, főleg, hogy ennyire szeretted a macskát. Próbálj meg a kutyára ne a macska helyetteseként, pótlékaként tekinteni, mert soha nem fogja tudni pótolni.
2015. jún. 5. 09:25
 2/6 anonim ***** válasza:
51%
szerintem a leheto legnagyobb hulyeseg, ha az eveken at szeretett kedvenc helyere rogton hoznak egy ujat, hogy akkor majd elfelejti az ember az elozot. hat ez nem igy mukodik, ahogy a kerdezo esete is mutatja. dehat gondolom csak jot akartak ezzel a szuleid. szerintem ido kell a dologhoz, biztos megszereted a kiskutyat is majd.
2015. jún. 5. 09:43
 3/6 anonim ***** válasza:
Olyan ember nincs aki mindenkit egyformán szeret. A szeretetet nem lehet magadra erőltetni, mindenkinek van olyan kutya, amelyik ellenszenves. Nem vagyok jós, hogy megjósoljam mit fogsz érezni iránta később.
2015. jún. 5. 09:59
 4/6 anonim ***** válasza:
Ha már ott a kutya, akkor vedd rá magad, és kezdd el őt nevelni. Szoktasd pórázhoz, sétához, tanítsd kisebb feladatokra, ha jól csinálja, jutalmazd stb. Hátha a mindennapi együttműködés hatására elkezdesz kötődni hozzá, és megszereted. Plusz amúgy is jót tenne mindez a kiskutyának, hogy jól neveltté váljon idővel.
2015. jún. 5. 12:26
 5/6 anonim ***** válasza:
Az idősebbet azért szereted, mert már nem okoz gondot. Az új kiskutya neveletlen még. Ha nincs hozzá kedved, hogy tanítsad, akkor sosem fogod megszeretni.
2015. jún. 5. 13:54
 6/6 anonim ***** válasza:

Na én is hasonlóképp éreztem :)

Előző kutyusunk halála után pár napra befogadtunk egy kutyust, én választottam, direkt olyan kis csúnyácskát ami úgyse kell majd senkinek.

Hát voltak hetek az elején, mikor a pokolba kívántam majdnem, annyira kikészített. Őrjöngött az utcán minden hülyeségtől, balhézott, hangoskodott, hálátlan kis dögnek tűnt.... Folyamatosan beszóltak miatta az emberek. Az öregúr előző kutya helyett volt egy fiatal, hisztis kamaszom.

És akkor tudomásul vettem, hogy én is hisztis vagyok és túl könnyen felkapom a vizet. Elkezdtem vele dolgozni a problémákon, sok-sok türelemmel, pozitív megerősítéssel. 1 év alatt, mióta nálunk van, rengeteget komolyodott, nagyon sokat tanult, a problémák 90%-a a múlté.

Most már nem úgy jövök haza az esti sétáról, hogy a sírás kerülget, hanem úgy, hogy "A kutya nagyon szépen viselkedett.".

Meg fogod szeretni a kis köcsögöt :D Nyilván éles váltás egy kutya a macskátok után, de a kutyázásnak is megvan a szépsége. A kutya minden "rezgésedre" reagál, ha mérges vagy feszült vagy, ő is olyan lesz. Ha hisztis vagy, ő is hisztis lesz. Ha meg lenyugszol és tudomásul veszed, hogy a tárgy amit megrongált az csak egy tárgy, meglátod, ő lesz olyan rossz kutya :D

Nézz a kutyádra úgy, mint e lehetőségek tárházára (főleg, ha még kölyök, hohóóó). Az én kutyám (valami kisebb "harci kutya" keverék) az elején folyton verekedést provokált a boxerekkel, a németjuhászokkal és agresszívan szerezte meg más kutyák játékait, főként labdákat, többször tömegverekedést szítva ezzel. Ó, azok az édes pillanatok... :D

A minap meg mellettem állva figyelte, ahogy egy boxer és egy németjuhász labdázik. Csak akkor szállt be és happolta el előlük, mikor azok fáziskéséssel indultak a labdáért. Szóltam neki, lerakta a labdát és hagyta, hogy a németjuhász felvegye. Semmi morgás, semmi odakapás, semmi vicsorgás. És kvára megdicsértem. És olyan ro.adt büszke voltam rá, hogy el se hinnéd :D Imádom a kis domináns köcsögömet, mert tud ő angyalian is viselkedni, csak elő kell csalogatni belőle a jókutya énjét és folyamatosan erősíteni.

És tudod, hogy jutottam el vele idáig? Türelemmel és lazasággal. Beszóltak rá az utcán? Kapják be, kit érdekel. Tönkretett valamit? Nem a világ vége. Balhézott más kutyával? Valszeg nem az utolsó alkalom volt, de csak akkor tudok javítani a viselkedésén, ha olykor hibázik :)

Én főleg a balhéi miatt voltam rá mérges... De nagyon!!! De megtanultam kezelni az ilyen helyzeteket és nyugodt maradni közben és tudod mit? Ő is sokkal nyugodtabb, mert azt látja, hogy a gazda nem idegeskedik és kézben tartja a dolgokat. És ismerem a kis rezdüléseit és tudom, mikor kell egy "Á-ááá"-t mondanom, mert már látom, hogy valami rosszaságon töri a fejét. És ez a szép a kutyázásban, mikor egymásra hangolódtok.

2015. jún. 5. 22:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!