Nyakorvre es hamra gondoltál? :D
Milyen kutyusod van?

Egyébként ha mész kutyasuliba akkor nyakorvet fognak mondani, mert amikor normálisan laza porazzal tanítod sétálni az sokkal jobb, mint a ham amikor meg kell fordulni
( 2. Voltam)
Az attól függ. Ha a gazdi kényelme a fontos, akkor nyakörv, mert arra könnyen rá lehet kapcsolni a pórázt.
Viszont ha hám van, azt mindig fel és le kell szedni, mert ha egész nap rajta van a kutyán, az neki nagyon rossz.
Személy szerint a nyakörv, az egyszerűbb.

Ha a kutyád tud rendesen sétálni és egy pisszenésedre is hallgat és szereti a hámot, akkor viheted hámmal.
Más esetben nyakörv, mert abban sokkal könnyebben tudod irányítani a kutyát. Én jobban szeretem a hámot, mert rövid lábú kutyám van és a hámmal nem akad be a lába közé a póráz ha túl hosszúra van engedve, meg utazásnál pl. sokkal biztonságosabb. De ő nem szereti a hámot, mert egyszer kidörzsölte az oldalát :) Úgyhogy nyakörvvel viszem és figyelek a pórázra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!