Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Lehetséges, hogy ennyire...

Lehetséges, hogy ennyire szeret engem és ennyire féltékeny a kis yorkim? Remélem igen. :D

Figyelt kérdés

Az idegen kutyusokkal EGYÁLTALÁN nem barátkozik, nem kíváncsi, sőt...ha egy kutyus közeledni próbál hozza, rögtön ugrál rám, hogy vegyem fel, bújik hozzám és ha a barátom fogja, akkor is "hisztizik", hogy hozzám jöhessen.

Az emberekkel nagyon barátságos, kíváncsi, szereti, ha a középpontban lehet, viszont a kutyákat körülöttünk nem viseli el.

Itthon van egy pulink és egy keverékünk, ők még előtte nálunk laktak, velük jól megvan.

Viszont az idegenekkel egyáltalán.

Olyan, mintha féltékeny lenne, vagy nem is tudom... Ha más kutyusokkal barátkozom (akikkel ő nincs jóban), rögtön ideges lesz, remegni kezd, elbújik meg minden.

Ne kezdetek kötözködni velem, ő nem az az ideggyenge típus, "normál" méret, okos, aranyos, játékos meg minden, csak (remélem ez a "baj" :D) nagyon szeret engem, és én is őt... :)

18L

2010. febr. 26. 22:17
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%

Olvasd el először is azt a könyvet amit belinkeltem!

Vidd sokat más kutyák közé, lehetőleg sok kutyával találkozzon. Ha fel akar kéredzkedni hozzád, ne is vedd észre, hagyd majd megnyugszik. Várni kell míg felenged!

2010. febr. 27. 09:58
 12/16 A kérdező kommentje:

És milyen kutyás környezetbe vihetném el, mit tehetnék?

Sajnos a kutyasuli most nem lehetséges, esetleg majd októbertől, akkor fogunk elmenni Kolozsvárra, most falun élünk.

Nem messze van egy város, szoktunk bejárni, odaviszem kozmetikáztatni is, de nagyon kutyusokkal nem találkozunk, de ha mégis közeledne felénk egy, az enyém rögtön mászik fel a lábamon és annyira megsajnálom, hogy fel kell vegyem.

Vagy ne tegyem?? De hogyan? Remegni kezd meg minden, nem valami "állatbarát", én pedig nagyon megsajnálom...

2010. febr. 27. 10:14
 13/16 anonim ***** válasza:
100%
Itt gyökerezik a probléma, hogy megsajnálod és fölveszed! Ezt TILOS! Soha ne vedd föl! Ez az első lépés amit meg kell tenned. Hadd hisztizzen akár, az egészet azért csinálja, hogy megsajnáld. Keményen hangzik, de a kutyád érzelmileg zsarol téged és egyáltalán nem tisztel. A szeretet egy dolog, a tisztelet megint más. Olvasd el Jan Fennell könyveit, akkor mindent megérsz, abban minden le van írva. Abból amit írsz, arra következtetek, hogy alapvetően nem kutyaként kezeled a kutyádat. Kezdjük ott, hogy a kutya nem tud féltékeny lenni. Nekünk embereknek a nyelvünkön ez lehet féltékenység, de a kutyák nyelvén az ilyen viselkedés egészen mást jelent, méghozzá azt, amit előttem már leírtak. A tulajdonának tekint téged, ő akarja meghatározni, hogy kivel barátkozz és kivel ne. Idegen kutyákkal valószínűleg azért nem barátkozós, mivel alfának hiszi magát. Gondolj csak bele, a vadon élő farkasfalkák sem barátkoznak egymással, ha néha egymás útjába kerülnek. Sokkal inkább megindul a territóriumért a harc, már ha valamelyik nem somfordál el...
2010. febr. 27. 11:09
 14/16 A kérdező kommentje:

Akkor legközelebb mikor idegen kutyussal találkozunk és az közeledik felénk, hagyjam a földön az enyémet még akkor is, ha próbál elszaladni vagy épp rám mászni, remeg, nyüszít meg minden??

És idővel abbahagyja??

2010. febr. 27. 11:20
 15/16 anonim ***** válasza:
100%

Kemény munka lesz, de igen, hagyd a földön. Ne lepődj meg, ha egészen extrém dolgokat fog produkálni, csak hogy fölvedd. Tudd be annak, hogy ez mind csak hiszti, amivel a célját akarja elérni. Megsajnálni nem szabad. Én már láttam olyan kutyát a leszoktatás fázisában, ki úgy elkezdett sírni, mint akit élve nyúznak és még maga alá is pisilt. Pedig valójában nem félt, csak hisztizett, ő is olyan volt, akit régen mindig fölkaptak. Mára már szépen leszokott róla, s bár nála nagyobb kutyákkal nem játszik, de most már nincs abból dráma, ha nem kapja fel a gazdája. Kitartás, következetesség és türelem kérdése.

Azt a könyvet pedig olvasd el!

2010. febr. 27. 11:43
 16/16 A kérdező kommentje:

Nagyon-nagyon köszi a választ, rengeteget segítettél!!

A könyvet pedig elolvasom. :D

2010. febr. 27. 11:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!