Lehetséges, hogy ennyire szeret engem és ennyire féltékeny a kis yorkim? Remélem igen. :D
Az idegen kutyusokkal EGYÁLTALÁN nem barátkozik, nem kíváncsi, sőt...ha egy kutyus közeledni próbál hozza, rögtön ugrál rám, hogy vegyem fel, bújik hozzám és ha a barátom fogja, akkor is "hisztizik", hogy hozzám jöhessen.
Az emberekkel nagyon barátságos, kíváncsi, szereti, ha a középpontban lehet, viszont a kutyákat körülöttünk nem viseli el.
Itthon van egy pulink és egy keverékünk, ők még előtte nálunk laktak, velük jól megvan.
Viszont az idegenekkel egyáltalán.
Olyan, mintha féltékeny lenne, vagy nem is tudom... Ha más kutyusokkal barátkozom (akikkel ő nincs jóban), rögtön ideges lesz, remegni kezd, elbújik meg minden.
Ne kezdetek kötözködni velem, ő nem az az ideggyenge típus, "normál" méret, okos, aranyos, játékos meg minden, csak (remélem ez a "baj" :D) nagyon szeret engem, és én is őt... :)
18L
Olvasd el először is azt a könyvet amit belinkeltem!
Vidd sokat más kutyák közé, lehetőleg sok kutyával találkozzon. Ha fel akar kéredzkedni hozzád, ne is vedd észre, hagyd majd megnyugszik. Várni kell míg felenged!
És milyen kutyás környezetbe vihetném el, mit tehetnék?
Sajnos a kutyasuli most nem lehetséges, esetleg majd októbertől, akkor fogunk elmenni Kolozsvárra, most falun élünk.
Nem messze van egy város, szoktunk bejárni, odaviszem kozmetikáztatni is, de nagyon kutyusokkal nem találkozunk, de ha mégis közeledne felénk egy, az enyém rögtön mászik fel a lábamon és annyira megsajnálom, hogy fel kell vegyem.
Vagy ne tegyem?? De hogyan? Remegni kezd meg minden, nem valami "állatbarát", én pedig nagyon megsajnálom...
Akkor legközelebb mikor idegen kutyussal találkozunk és az közeledik felénk, hagyjam a földön az enyémet még akkor is, ha próbál elszaladni vagy épp rám mászni, remeg, nyüszít meg minden??
És idővel abbahagyja??
Kemény munka lesz, de igen, hagyd a földön. Ne lepődj meg, ha egészen extrém dolgokat fog produkálni, csak hogy fölvedd. Tudd be annak, hogy ez mind csak hiszti, amivel a célját akarja elérni. Megsajnálni nem szabad. Én már láttam olyan kutyát a leszoktatás fázisában, ki úgy elkezdett sírni, mint akit élve nyúznak és még maga alá is pisilt. Pedig valójában nem félt, csak hisztizett, ő is olyan volt, akit régen mindig fölkaptak. Mára már szépen leszokott róla, s bár nála nagyobb kutyákkal nem játszik, de most már nincs abból dráma, ha nem kapja fel a gazdája. Kitartás, következetesség és türelem kérdése.
Azt a könyvet pedig olvasd el!
Nagyon-nagyon köszi a választ, rengeteget segítettél!!
A könyvet pedig elolvasom. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!