Mennyire káros a kutyasimogatás? Nagyon félek attól, hogy fonálférgek mennek a szemembe.
"Én sem tudhatok minden," Ne haragudj, de ezt azért mindenki tudja, vidéki ember meg főleg. Ezenkívül van számítógéped, van neted, ki akadályoz meg, hogy utánajárj? És ha erre van pénzed, akkor van évi háromezer forintod is, hogy beoltasd a kutyádat.
Amúgy meg: mielőtt az ember autóba ül, megtanul autót vezetni. Mielőtt elkezd a szakmájában dolgozni, kitanulja. Mielőtt beszerez egy kutyát, utánajár, hogy az mivel jár. Evidens és logikus. Magától értetődő lenne. :-(
Én a helyedben nem a fonálféregfertőzéstől félnék,hanem oltatlan kutyánál a veszettségtől.
Elég,ha betéved az udvarra egy fertőzött macska vagy egyéb állat,és végetek.
Valószínűleg nem ismernétek fel a veszettség jeleit.
Nem is szólva arról,hogy folyamatosan veszélyeztetitek a környéketeken élők egészségét.
ráadásul ha megharap valakit és kérni fogják az oltási bizonyitvány és ti nem tudjátok bemutatni ugy megfognak titeket büntettni, hogy a fületek kettéáll
művelődni meg nem a dr.house-on kell, hanem normálisan utánna olvasni mi kell egy kutyának, minimum ...
kijárna egy tockos az egész családnak ...
Amilyen a kutya , olyan gazdája !
Hát el tudom képzelni milyen lehetsz , ha a kutyát nem kell fésülni , gondolom te sem teszed, meg fürdeni sem szoktál , meg körmöt vágni ...... nem sorolom tovább , undorító vagy és az IQ a béka feneke alatt vagy , ilyen IQ val , mint ami neked van Sztem bekerülhetsz a Gimis rekordok könyvébe, úgyhogy hajrá .
"Miért felelőtlenség, hogy nem dobunk ki egy csomó pénzt a kutya miatt?"
1, A veszettség elleni oltás KÖTELEZŐ. Ha csak, ott ahol élsz megtudják az Önkormányzatnál, hogy nincs beoltva a kutya, megbüntetnek.
2, Ha megharap valakit, mégjobban megbüntetnek,kártérítést kell fizetni, a kutyát pedig elaltatják.
3, Hát, a veszettségről meg ne is beszéljünk, mert elájulsz...
Ne hasonlítsd a nemtudom hány 100 éve élő kutyákat, és a maiakat. A kutya a jelenben egy társ, aki szeretetet, törődést igényel. Régen a kutya, és az ember egymásra voltak utalva.. Miért? Nézz utána.
Ha gyereked lenne, őt sem vinnéd orvoshoz? Nembaj, ha beteg? Pedig őt gyakran kellesz...
Nem hiszem el, hogy évente egyszer nem lehet kifizetni az a 3000 forintot szerencsétlen kutyáért.
Azt mondod sosem volt beteg!? Akkor mégis miért nem mered símogatni sem? Szegény kutya lehet már szeretetéhes.
de már nem ősember módjára élünk azt fogd már fel!
KI HITTE VOLNA HOGY A KUTYÁD MÉG FÜRDETVE SEM VOLT...
valahogy meg sem lepődtem!!!
nyáron meg majd szállják a legyek meg rámennek a fülére és csodálkozni fogsz h miért hiányzik a kutyád fél füle!
na de majd a többiek hátha megpróbálják elmagyarázni a dolgokat, én feladom.
sötét vagy, mint az éjszaka, és látszik hogy igénytelen is.
csak a szerencsétlen kutyádat sajnálom.
Próbáld ki, hogy te sem fürdesz le napokig, hónapokig..na kb. úgy érezheti magát a kutyád is. Bár lehet te is..már azon se lepődnék meg:D
Ne a fürdéssel foglalkozz,hanem a veszettség elleni oltással!!!
Évszázadokkl ezelőtt,amire olyan szívesen hivatkozol,a kutya fogyóeszköz volt,ha elpusztult,jött másik.
Emberek haltak kínhalált veszettségben(gyógyíthatlan,MINDIG halálos betegség,borzasztó halál a vége,nézd meg a youtube-on,írd be a keresőbe,hogy "human rabies" vagy "rabies symptome"láthatsz videókat),ezt a kötelező eboltás fékezte meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!