Mennyire káros a kutyasimogatás? Nagyon félek attól, hogy fonálférgek mennek a szemembe.
8 éve folyamatosan simogatok utcán élő keverék kutyusokat
és még semilyen betegségem se fonálférgem se semmi bajom. Ettem már kutyás,macskás, madaras kézzel és még mindig nincs semmi bajom. Nyugi ne félj
Alapvető lenne kutyasimogatás után a kézmosás, mielőtt bármi máshoz hozzányúlsz, nem? Pláne a szemedhez és a szádhoz.
Valamint az alapvető higiénia része lenne az is, hogy vécé ELŐTT és után szintén alaposan kezet mosunk. Aki ezeket betartja, nemhogy fonálférget nem szerez be sehonnan, de más fertőzést se, amit emberek terjesztenek kézről kézre.
A TV-ben láttam egyszer, hogy valakinek valamilyen féreg volt a szemében és állítólag állatoktól lehet azt elkapni. Ha 4évig nem volt orvoshoz vidve(oltásért se), de most kapott akkor milyen veszélyei vannak?
Ui.: fokhagymát se szoktunk neki adni.
A fokhagyma nem hatásos.
Mi az, hogy 4 éve nem volt oltása? veszettség ellen se? Ti vagytok ezek a FELELŐTLEN GAZDÁK??? Megáll az ember lángesze.
A kutyát évente oltatni kell, minimum veszettség ellen, és negyedévente féregteleníteni. Ez KÖTELEZŐ.
Ezenkívül, mint már mondtam: ha kutyasimogatás után kezet mosol, akkor nem jut a szemedbe semmi. Ha nem mosol kezet, az meg nem a kutya hibája, hanem a TIÉD. Ennyi, meg egy bambi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!