Kutya ehet macsktápot?
Eleve a macskatápok sokkal drágábbak. 10 kiló egy maccsnak nagyon sokáig elég. Na, de honnan tudhatod, a kutyádnak abból mennyi lenne a napi adagja ? És, ahogy írták, ártalmas a kutyának.
Milyen kutyának akarjátok adni?
Ez egyike a "leghulyebb otletek, amik felmerultek" donteseknek.
Ahogy mar irtak, a macskatapok eleve dragabbak, szoval, anyagilag is rossz dontes.
A macskatap eleve rossz a kutyanak, de mondjuk, valami minosegi macskatapot adni (ami kimondottan jo a macskanak) kiemelkedoan rossz a kutyanak. A kutya majdnem mindenevo, a macska meg kb csak hust eszik.
Akarhogy is, ez egy rossz otlet.
Rosszabb, mint venni 10kg kutyatapot, es abbol etetni a macskat. (ha nem csak azt kapja (mert odakint elkap valamit, vagy kunyeral maganak sajtot, parizsit, akarmit, akkor meg baja sem lesz a macsnak hosszu tavon, csak nem lesz tenyleg rendesen etetve.)
De hosszu tavon macskatappal etetni a kutyat, az konkretan art neki. (kiveve, ha alapbol olyan 0minosegu a tap, hgy sem kutyanak, sem macskanak nem szabadna adni...)
Kutya ehet macska tápot,de fordítva már nem szerencsés. 10kg? Adhatsz neki 50kg is,semmi baja nem lesz,vagy akármennyit.
Legalábbis a kutya és macska könyvek ezt írják,nem magamtól okoskodom.
Nemrég halt meg otthon cicus,18 éves volt,maradt egy rakás kajája, ekkor néztem utána,és megkapta a szomszéd kutyus.
Hónapokig ette és azóta sincs semmi baja,tudtommal.
Illetve annyit pontosítanék, hogy hosszú távon kizárólag csak macskatápon etetni egy kutyát nem tudom mennyire szerencsés.
A legegyszerűbb,ha nézel a neten egy nonstop állat kórházat,ügyeletet és felhívod,ott biztosra megmondják,hosszú távon mennyire szerencsés.
Előző voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!