Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mennyire hiteles ez a felmérés?

Mennyire hiteles ez a felmérés?

Figyelt kérdés

Intelligencia teszt: [link]

Nekem fura, hogy a collie, akit már száz éve nem tenyésztenek munkára, ennyivel megelőzte a malinoist, akiknek a nagyrésze munkakutya, rendőrségen is alkalmazzák. A puli a yorkshire terrierrel van egy szinten. Az ausztrál juhász a kuvasszal együtt csak 42.

2010. febr. 26. 15:45
1 2 3
 21/25 A kérdező kommentje:
Az igaz, hogy nem ez alapján kell kutyát választani. Ennek ellenére elég sok fajtabemutatóban hivatkoznak rá, fogalmam sincs miért, a border colliet is ez alapján kiáltották ki a világ legokosabb fajtájának, pedig ezt csak 79 fajtával készítették el, van még 2-300, amit nem mértek.
2010. márc. 2. 17:38
 22/25 Akiteki ***** válasza:
100%

Ilyen etológiai teszteket nálunk is szoktak csinálni.

Egyszer én is részt vettem egy olyanban, hogy a kutyának meg kellett szerezni a kaját. Először egy pedálos szemetesvödörből. Egyik kutyám tévedhetetlenül lenyomta a pedált és kiette a kaját. A másik első alkalommal kiette, aztán mikor megint raktak bele (persze úgy, hogy ne lássa), odament, lecsekkolta, hogy van benne párizsi és lepisilte a jó kis párizsitermelő kukát. Ez most már az övé, más ne nyúljon hozzá. :)))

Hangsúlyozták, hogy nincs rossz válasz, azt figyelik, hogyan reagálnak a kutyák. Szerintem a második volt az okosabb, ő gondolt a holnapra is. :)))

2010. márc. 2. 19:37
 23/25 A kérdező kommentje:
Az én kutyám is volt ilyen párizsiszerzős teszten.:)
2010. márc. 2. 20:05
 24/25 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ez nagyon hülyeség! A beagle a 72.lett,közben pedig az enyém pár ismétlés után megtanul mindent.Meg nem hiszen el,hogy egy yorki okosabb nála.(vagy írhatnák ide még 1-2 fajtát).Nekem van egy border collim is,de ennyivel azért nem okosabb a biglimnél.Csak látszik,hogy más tipusú feladatra lettek kitenyésztve.
2010. márc. 15. 12:41
 25/25 anonim ***** válasza:
váóóó...20. a cocker? Nekem spánim van, deegy oylan lsuatság, hogy hihetetlen, ne mondják már, hogy jobb mint egy Mali :D Lehetnék elfogult is de nem, elvégre a Malinois a fáradhatatlan munkakutya, nem a spáni :D
2010. szept. 25. 09:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!