Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Ha találok egy kiskutyát...

Ha találok egy kiskutyát akkor mi a teendőm?

Figyelt kérdés

Tehát holnap elviszem állatorvoshoz, meg kiteszek mindenhová hirdetést, stb. Mivel még nagyon kicsi így szinte biztos, hogy semmi oltása, chip-je nincsen.

Amíg nem találok gazdát (vagy a saját gazdáját) és nálam van, akkor nekem kell kifizetnem az állatorvosi költségeket?

(nem a kiskutyától sajnálom, de gondolom több oltás, chip, stb, azért nem 2 forint)

Teljesen egészségesnek tűnik, meg játékos és eszik-iszik is rendesen, de azért szerintem orvosnak mindenképp látnia kéne.

2015. máj. 26. 21:59
 1/6 anonim ***** válasza:
84%
Igen, neked kell, esetleg, ha előkerül a gazdája, kifizettetheted vele a költségeket, bár ha a chip a te neveden van, simán megtarthatod. Azt ne csináld, h valaki odamegy, azt mondja, h a kutya márpedig az övé, és odaadod neki. Bizonyítsa be, h valóban az övé, utána add oda! Valaki, aki befogadott egy kutyát, így járt!
2015. máj. 26. 22:06
 2/6 anonim ***** válasza:
62%
Hát ki másnak? :) Kérhetsz segítséget a helyi menhelytől; ha jó arcok, hordhatod az ő dokijukhoz olcsón vagy ingyen, de erre sincs garancia, nagyon függ a helyi dokitól, meg a menhely anyagi lehetőségeitől, szóval nagyon ne számolj vele.
2015. máj. 26. 22:15
 3/6 anonim ***** válasza:
55%
Hol találtad?
2015. máj. 26. 22:17
 4/6 anonim ***** válasza:
78%
Két dolgot tehetsz. Vagy befogadod és állod minden költségét ami nem lesz kevés vagy elviszed egy menhelyre. Ezt neked kell eldönteni, mert egy kutyát vállalni hosszú távú döntés. Ilyen kicsi kutyusok sajnos nem véletlenül szoktak utcára kerülni, legtöbbször az anyakutya gazdája felelőtlenül szaporít azután így szabadul meg a kölyköktől, tehát jó esélyed van rá, hogy senkinek nem fog kelleni.
2015. máj. 26. 22:28
 5/6 A kérdező kommentje:

A XX. kerületben egy kertes házas övezetben. Össze-vissza szaladgált (járdán-úttesten egyaránt), aztán amikor hozzá szóltam rám tapadt.

Nem akartam csak úgy otthagyni, elzavarni, és nem csengethetek be mindenhová egyenként.

2015. máj. 26. 22:33
 6/6 anonim ***** válasza:
90%

Szerintem vidd le az orvoshoz. Csak azért hogy megnézze van e benne chip, nem fog pénzt kérni. Odatartja a nyakához a gépet és az mutatja egy pillanat alatt.

Ha nincs benne chip és te meg akarod tartani és kéred, hogy vizsgálják meg, az más, az már pénzbe kerül.

Úgy járnál a legjobban, hogyha felhívnád az orvost, és megkérdeznéd, hogy mire számíthatsz árban.

2015. máj. 27. 03:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!