Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Miért kell erőltetni a menhely...

Miért kell erőltetni a menhelyi kutyát?

Figyelt kérdés

Férre értés ne essék,nekem is menhelyről van kutyusom.

De mkor a kérdező világosan leirja,hogy menhelyi kutyát NEM akar akkor miért kell eröltetni??

Ugyse lesz neki olyan amx itt majd leirja,hogy jó menhelyi lesz,aztán meg nem.

Valoszinül sokan tudják az oldalon a több mllio szendevő menhelyi kutyát,de nem tartom annak értelmt,ha egy kérdező feltesz egy kérdést amibe leir néhány fajttát,hogy ezek közül szeretne választani és nem másokk közül,miért kell azért is eröltetni?Aztán kihoz egy keverék kutyát a menhelyből aztán csak nagyobb baj lesz..Ti mit gondoltok erről?

2010. febr. 26. 10:50
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
29%

Én azt nem értem, hogy mit izélnek az egyik kérdésben, hogy hát fúj, ha neked fajtatiszta kell, akkor százezrekért vegyél a tenyésztőtől, mert különben beteg, idegbajos, nem is fajtatiszta stb. kutyád lesz. (Amiben valljuk be van valami igazság, még ha ez így kissé durva és túlzás is.)

Aztán egy más típusú kérdésben meg, hogy a menhelyen is fajtatiszta kutyák is vannak, hozzál onnan stb. Hmm. Tehát, ha megveszem a szaporított fajtatisztát, akkor az idegbajos és beteges és egy vagyon lesz az orvos neki, de ha kihozom a menhelyről, akkor maga a főnyeremény?

Ez komolyan gondoljátok? A csiricsáré tenyészet fajtatiszta kutyája nem fog csak úgy kikötni a menhelyen, mivel a tenyésztővel szép szerződést írnak, arról, hogy visszaveszi/nem elidegeníthető/nem leadható stb. A szaporítóktól mennek oda a kutyák, max. 1-2 kivétel van, de én még olyat nem is láttam.

2010. febr. 26. 13:14
 12/19 anonim ***** válasza:
68%

Egyet értek, nem mindenki vállalhat be menhelyi kutyát mert igenis x százalékuknál otthon jön elő agresszivitás vagy más gond és gyerekeseknél, időseknél...ez nem jöhet szóba. továbbá kutyás tapasztalat sem árt a menhelyi ártalmak közös legyőzéséhez.

Én soha nem hoznék menhelyről, inkább adományozok, nem merem bevállalni hogy nem ismerem a kutya előéletét, eleve lehet h pár év és kiderül h diszpláziás mert ugye nem ismertek a szülei és azt nem bírnám elviselni.

2010. febr. 26. 16:42
 13/19 anonim ***** válasza:
33%
Azért erőltetik a menhelyi kutyákat,mert a sok felsőrendű tenyésztő kutyáinak a szaporulatával van tele, a másik fele meg eltanulta az ostobaságot, lassan az is megérne a egy kérdést hogy, keveréket vettem pénzért, élheteke így normális életet??:DDDD, mindenki onnan meg azt a kutyát vegye vagy hozza ami jól esik.
2010. febr. 26. 19:33
 14/19 anonim ***** válasza:
24%
ííígy van:D
2010. febr. 26. 20:29
 15/19 anonim ***** válasza:
49%
Csak tudjátok ha valaki menhelyről hoz kutyát az hiába szaporítótól van, akkor sem tőle veszi meg ezzel is tovább rontva és éltetve a szaporítók pénztárcáját! Ezen még nem gondolkodtatok el? Mert ha nem venne az ostoba nép szaporítótól kutyát akkor nem is lennének jelen ilyen nagy számban! Ergo folyamatosan csökkenne ez a fajta kutyavásárlási és eladási dolog.. A másik meg h menhelyen vannak kölyökkutyák is akiket úgymond trauma még nem ért.. Azonkívül h odakerültek vagy ott születtek, de ők sokkal könnyebben nevelhetők is mint fiatal korban.. Ezek csak ostoba kifogások, h jaj ezért meg azért nem hozok menhelyről. A tenyésztőtől vásárolt kutyát is meg kell nevelni különben belőle is vállhat agresszív, idegbeteg kutya! Ennyit erről..
2010. febr. 27. 11:32
 16/19 anonim ***** válasza:
*mint fiatal korban helyett mivel fiatal korban vannak
2010. febr. 27. 11:33
 17/19 anonim ***** válasza:
Jaj istenem, utolsó igazad van, de fogadd már el hogy nem mindenkihez menhelyi kutya illik! Nem elég az hogy kölyök és nem érte trauma. Mi az istenért baj ha valaki kutyázni akar vagy szerelmes egy fajtába és már évekkel ezelőtt kiválaszotta a kennelt és nem csak otthon akarja nézegetni?
2010. febr. 27. 12:23
 18/19 anonim ***** válasza:
53%
Te hol olvastad azt a kommentemben h "fogadj örökbe, mert ha nem akkor egy hülye bunkó vagy"? Én akkor szoktam felajánlani a menhelyes dolgot ha valakinek nincs célja a kutyájával, csak társnak szeretné.. Ha valaki kifejezetten terelésre stb. szeretne kutyát annak nem mondom h fogadj örökbe, mert neki célja van vele és gondolom már a fajtát is kiválasztotta.. Ez nem erőltetés csak egy lehetőség!
2010. febr. 27. 19:01
 19/19 anonim ***** válasza:
100%
HA valakinek konkrét célja van a kutyával, annak meg rögtön nyomják a fajtamentéses dolgokat, meg hogy olyan is van a menhelyen.
2010. febr. 27. 23:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!