Jutalmazás két kutyánál hogy megy? Hogy kellene mennie? Jutalomfalat osztásra gondolok.
Tanítsd meg nekik a nevüket. Mindig csak azt jutalmazd, akitől kérted a feladatot, a másikat hagyd figyelmen kívül, így megtanulják, hogy ne tolakodjanak, mert tök felesleges.
Azt meg ne hagyd, hogy elegyék egymás elől a kaját, követeld meg, hogy tartsák tiszteletben egymást is, meg a te döntésedet is azt illetően, hogy kinek akarsz kaját adni. Ha a kedves, visszafogott kérésből nem ért a kutya, akkor kommunikálj vele egyértelműbben. Ha a pici pofon nem hat (és általában nem hat), kaphat nagyobbat, vagy elküldheted, vagy kitalálhatsz bármit, amire hallgat. Mindig akkor megfelelő a retorzió mértéke, ha eléri a kívánt hatást - se több, se kevesebb nem kell a kutyának.
Én úgy szoktam pl, hogy Bobi gyere ide! ül!, akkor kap egy jutalmat. Ha a másik is ott ugrál mellette, megmondom neki - Te mit akarsz itt? Téged nem hívtalak?
És ha az egyiknek adok kaját, a másik erre oda akar menni, akkor visszarángatom és lefogom, vagy elé rakom a lábamat, rászólok és nem engedem hogy oda tudjon menni.
Köszönöm a válaszokat. Igyekszem helyesen eljárni.
Gondoltam már én is a külön tanításra... csak az a régebbi kutyával nem kiszúrás? Hogy otthon hagyom, míg a másikat leviszem... vagy otthon a lakásban bezárom az egyik szobába, míg a másikkal foglalkozom? Így is "féltékenyek". Ezzel nem tetőzöm még jobban? Féltékenykedés alatt azt értem, hogyha elkezdem az egyiket simogatni, foglalkozni vele, akkor rögtön jön a másik is - nem tolakodóan, nincs továbbra sem morgás, acsarkodás -, hogy hát ő is itt van: "velem is tessék foglalkozni".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!