Menhelyes, ket eves lany kutyust fogadok örökbe a napokban, de gondolkodom, hogy a testveret is magamhoz veszem (szinten lany). Hely lenne nekik, azzal nincs gond. De nem tul kockazatos egyböl ket ismeretlen kutyat befogadni?
Kedves kérdező, le a kalappal! Nagyon bátor vagy. Szerintem, ha már ennyire gondolkodsz a másik kutyuson, azért vidd haza, mert bár könnyebb lenne nélküle, de az alapján, amit írtál, úgy érzem, hogy téged egész életben nem hagyna nyugodni a lelkiismereted. A hogyan a kérdés. 2 éves menhelyes kutyához, komolyabb tapasztalatok nélkül, ha van anyagi keret én egy kutyushoz is segítséget hívnék. Nem csak kutyasuli, hanem személyi trénert, aki házhoz jön. Sok ilyen van, a kutyasuliban is tudnak ajánlani, vagy szerintem itt is. Én is kértem, amikor egy 12 éves problémás kutya került hozzám véletlenül, pedig 20 éve kutyás vagyok. 1500-2500 között jönnek egy órára. Ha ezt megléped, akkor lehetnek akár ketten is, megbirkóztok vele.
Már az elhozatalnál is jó, ha magaddal viszed és lecsekkolja a viselkedésüket, mert a menhelyeken erre ált. nincs kapacitás, pedig nem minden kutyust szabadna örökbe adni, illetve nem akárkinek. Pl.: lévén nem kölyök kutyák, nem biztos, hogy valók gyerekek mellé, nem tudni milyen korábbi élményeik voltak, stb. A félénk kutyus viselkedése adhat okot aggodalomra, de egy szakértő meg tudja állapítani, hogy van e komoly baj.
Köszönöm a valaszokat, ahogy latom vannak ervek a nem es az igen mellett is, egyelöre meg nem is sikerült döntenem.
Az utolso hozzaszolo nagyon beletrafalt, mert en is azt hiszem, hogy nem hagyna nyugodni, ha otthagyom a masik kutyit. Az anyagi resze nem gond, azt meg tudom oldani, trenert is tudok hivni, ha szükseg van ra (idövel allok rosszabbul kicsit). Elsösorban segiteni szeretnek a kutyakon, de nyilvan az se lenne baj, ha nem szivatnam meg nagyon magam. :) Naiv gondolat lehet, de bizom benne, ha segitö szandekkal allok a ket kutyushoz, akkor a sors nem tol ki velem annyira, hogy aranytalanul megneheziti az eletemet. :) Arrol meg meg vagyok gyözödve, hogy a kutyaknak ez lenne a legjobb, megha nem is lennek 100%-os gazdi (de azert probalnek), ezerszer jobb, mint a menhelyen sinylödni es varni a bizonytalan optimalis gazdira.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!