Miért próbálják így beállítani ezeket a fajtákat?
Mindenkinek a saját kutyája/kedvenc kutyafajtája a legjobb :))
Bár igen tényleg nagyon felelőtlenül vágnak bele a kutyatartásba egyesek,több felvilágosítás kéne a népnek pl.: ivartalanítás, felelős állattartás, szaporítók...
Mert az emberek hülyék.
Vagy szaporítók.
Tényleg nem fajta kérdés a tudás.
Inkább az a kérdés, hogy melyik fajta az, amit NAGYON el lehet rontani, ha elhanyagolják.
Tragikus példák a foxik és a jack russelek.
Szerintem az lehetne a megoldás, ha minél több ember számára segítetek megtalálni a megfelelő fajtát. Mivel kezdő vagyok én - még kutyám sem volt -, így van belelátásom a dolgok ezen részébe. Nekem a legnagyobb gondot a fajta kiválasztása okoz, pedig lassan 1 éve olvasgatok mindenféle irományt és zaklatok itt sok embert a hülye kérdéseimmel. Nehéz összeegyeztetnem azt amilyen én vagyok, amit nyújtani tudok a kutya számára (körülmények) és amilyen feladatot szánok neki.
Szerencsére nem hajt se török, se tatár, ráérek még keresgélni. Sajnos a körülmények nem megfelelőek még :(
Emberi hülyeség. A dobermann is csak gyilkos véreb lehet, aki még a gazdáját is megtámadja.
Nem szabad kiölni a kutyákból a természet adta ösztönöket, inkább arra kell figyelni, ha ilyen fajtákat választunk valamennyit biztositsunk számára azokból a dolgokból, amikre fajtájából adódóan szüksége van. Sokan felelőtlenül választanak, tetszik-nemtetszik alapon. nem veszik a fáradságot ahhoz, hogy előtte megismerjék az áhitott kiskutya fajtáját, és itt kéne képbe jönni a tenyésztőnek, hogy egy egész nap dolgozó párnak nem ad el egy agarat pl.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!