Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Befogadtam egy kis picike...

Befogadtam egy kis picike yorkit. Hogyan tovább?

Figyelt kérdés

13 éves vagyok, a menhelyen volt ez a yorki kan kutyus..szegény még kb 4-5 hónapos,de már sok mindenen mehetett keresztül.Most alszik a helyén a sarokba.De nagyon fél mindentől ha kopognak megy az ágy alá..tegnap hozztam el,mert nagyon megsajnáltam és 1 éve tanulmányzom a yorkikat,mert szerettem volna venni egyet,de igy meg is menthettem egyet.Nem vitte el senki,mert elég lerobbant helyzetben van.Tegnap elvittem a doktorhoz,beoltottuk.Nem megy oda senkihez csak hozzám,de hozzám is félve.Enni mostmár eszik egy keveset,de mihest nagyobb csatanást hall azonnal elbújik.

Sétálni nem viszem még,csak a kertbe visszem ki levegőzni ha csend van.Most még odapiszkit ahol van,de nem tudom,hogy most egy ilyen állpotú kutyát tanitsam,hogy nem szabad oda.Félek,hogy később tőlem is félni fog.Egyenlőre takaritok utána folyamatosan.Játszani már egy picit tudunk ,de csak 1 játékkal és azzal is ovatosan és nem sokáig.Most sokat alszik,dehát még kölyök.Anyukám EGÉSZ nap itt van vele és figyeli,hiv ha van valami vagy valamit észre vesz.(ingyen beszélünk egymásal :).Nagyon szeretm már most a kutyust,és minden tanácsot nagyon szivesen fogadnék.Hogy bánjak vele??

És szeretném majd ivartalitan is.

2010. febr. 25. 21:06
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:

Aput nem igazán érdeklni a kutyus,de majd megszereti.Őt az érdekli,hog ne lépjen pisibe/kakibe,ne legyen büdi a házban meg ilyenek,de azért ő is sjnálja,de ő az a tipikus apu,hogy nmmutatja ki,hog mit érez :).

Anyu meg nagyon fél,hisz alapból nagyon pici és minden muzdutánál fél nehogy valami ng bajt csináljon a kutyusnál.

Én meg én meg imádom most nem vagyok suliba vele vagyok állandóan,most picit jobb idővan,egy 10 perce,attól függ meddig birja kiteszem/kimmegyünk a kertbe sétálgatunk ismerkedünk,hisz az oltások megvan,utcára még nem viszem.

Köszönöm.

Egyébként anyu azért csinálja ezt ,mert fél,hogy a kutya nem éli túl és tudja,hogy nekem azt nehéz lenne túllépni és nag ugymond trauma lenne,ezért mindig hiv ha már látja,hogy közelebb megy hozzá meg ilyenek...

Egyébként az baj,hogy 7-14-ig anyuval van és nem velem??

2010. febr. 26. 10:37
 12/20 anonim ***** válasza:
100%

Nem baj, ha sokat van anyukáddal, csak szeretni fogja a családot, de természetesen fogja tudni, hogy te vagy a gazdija!! :)

Bárcsak minden ember úgy gondolkodna, mint te.....

Nekem is yorkim van, kislány, és imádom!!! :)

Várjuk a képeket! :)

2010. febr. 26. 22:09
 13/20 A kérdező kommentje:

Na jelenkezek :))

Képzeljétek már ügyesen eszik,és anyuhoz is odamegyy.

Hatalmas változást láttok már most..remélem igy haladunk tovább.Egyre töbett tudunk kint lenni a kertben is.

Este már odabújik hozzám,bármég mindig megijed a hirtelen mozdulatoktól és a nagyobb hangokért..

Nemsokára töltök fel a picikéről képet,majd ha felöltöm a képet akkor kiemelem a kérdést onnan tudjátok majd,hogy megvan a kép :))

Most éppen fekszik melettem,utána megpróbálok játszani vele,de tanulnom is kell..

Köszönön szépen a segitségeket.:D

2010. márc. 1. 20:19
 14/20 A kérdező kommentje:

Sziasztok,gondoltam megírom miis lett velünk.

A kutyus nagyon nagyot fejlödött már viszem sétálni is,de azért még mindig nem teljes a javulás,de nagyon ügyes kisblöki.

Most,hogy itt a nyár még többet lehetek vele,így bízom,hogy szeptemberben már kiis lábalunk ebből a korból.Már nagyon eleven és játszadozik.Ha nagyon nagy csattanás/zaj van akkor rohan az ágy alá,de kilehet már szedni.Enni/inni már tökéletesen működik.

Köszönöm a sok bíztató szót és a kedvességet,sokat segítettek a mi kis életünkben .

2010. jún. 21. 23:17
 15/20 anonim ***** válasza:
100%

Látod,fog ez menni!

Ha a félelmei nem oldódnak,pl.utcán zajoktól később is fél,érdemes szakember segítségét kérni,Nektek lesz könnyebb a kutyával az élet.

Merre laktok?

2010. jún. 21. 23:50
 16/20 anonim ***** válasza:
100%
Arra figyelj, hogy az elejétől legyenek szabályok. Egy ilyen kutyust még nem szivesen dorgál meg az ember, nem is kell, de gyengéden jelezd neki, hogy mit nem szabad. Neki nagyon fontos, hogy egy számára is érthető, következetes szabályrendszerbe illeszkedjen be, hogy hamar lássa, hogy mi értékeltek, és mit nem. A keretek biztonságot adnak a kutyának, és nem gátot.
2010. jún. 22. 07:13
 17/20 A kérdező kommentje:

Köszönöm.

Egyszer nagyon rossz dolgot csinált (akkoris azért mert magát keverte bajba) és apukám kiabált vele,hisz neki nehéz megszokni,hogy ő ilyen (főleg németjuhász után)

és a kutya iszonyúan megijedt és szaladt a lábam mögé,apa meg bement a házba és hallkabban kiabált,hogy ez nemis kutya és szóljak ha már meglehet szólalni melette.

Nekem ez rosszul eset,de főleg a kutyának.

Szerintem nagyon ügyes kutyus és a doktor meg a kutyakiképző is azt mondta nagyot fejlödött.

Mi egy kis faluban lakunk és keresztapummal hozztuk el a menhelyről,de tudom,hogy nagyon messze volt tőlünk,mert alapból k.apukám pesti és onnan ültünk kocsiba és fogalmam nincs hova mentünk,igazából nemis izgatott mert csak kutyát etetni meg sétáltatni mentünk és akkor láttam meg a kutyum és nemis érdekelt hol vagyok,belezugtam teljesen :)

Nem hinném,hogy fajtatiszta lenne,vagy ha az akkor nem tudom elképzelni ki dobná ki meg min mehetett át!!

Chip nem volt benne,megvolt hirdetve senki nem jelenkezett így elhozztuk.

2010. jún. 22. 09:39
 18/20 anonim ***** válasza:

nekem is yorki kutyusom van :)

várom a képeket énis:)! biztosan aranyos lehet

13éves vagyokénis:)

2010. jún. 22. 13:45
 19/20 A kérdező kommentje:

Én már 14 :)

Örülök,hogy neked is van kutyád,gondozz tisztességel.

Sajnos most nem tudok képet,mert a vaku nélküliek elég csúnyák lettek,de majd igyekszem.

2010. jún. 22. 14:07
 20/20 anonim ***** válasza:
okés:)
2010. jún. 22. 19:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!