Akinek nagy és erős kutyája van, nem szokott félni tőle?
A kérdésem nem a neveletlen, agresszív kutyákra vonatkozik elsősorban, hanem az olyan esetekre, amikor a kutya véletlenül okoz fájdalmat vagy sérülést.
40 kg-os kutyám ujjai között ma toklászokat kerestem, de csikis volt neki, és úgy pofán rúgott, hogy csak úgy durrant. Utána persze nem győzött bocsánatot kérni.
Máskor is előfordult már, hogy a játék hevében véletlenül megütött vagy megharapott, vagy rohangálás közben elkent, mint a taknyot, csak úgy repültem (nem sokkal vagyok nehezebb nála).
Nálatok is van ilyen? Nem befolyásolja ez a kutyátokkal való kapcsolatotokat, nem tartotok az erejétől? Nem szoktatok elgondolkodni rajta, hogy mire lenne képes az az X kilónyi izom és fog?
Én is így vagyok vele. :) Csak a múltkor, mikor az alkarom a szájában volt és "játékosan" (= megkékülésig) húzkodta, futott át az agyamon, hogy normális vagyok én?...
De persze nem. :)
Én tervezek venni majd egy nagytestűt aki valószínű nehezebb lesz mint én :D
Én egy 50 kg-os vékony,alacsony lány vagyok.
De nem félnék tőle.Ha tartanék tőle akkor nem tervezném,hogy nagytestűm legyen.
Igazából ha egy kutyának te vagy a vezetője akkor nem számít,hogy te és ő hány kg,meg mire lenne képes.
Sok ismerősömet is elrántaná az 50-60 kg-os kutya,HA AKARNÁ,de nem teszi,mert tiszteli a gazdáját. Kutyáknak nem a méret,testsúly a lényeg,hanem mennyire vagy magabiztos,határozott,mennyire tudod kontrollálni.
Én a kutyasulit fix,hogy beiktatom ha lesz egy nagytestű ebem.
Soha egy pillanatra sem fordult meg a fejemben, hogy a kutyám megtámadhatna, vagy akár csak odakaphatna nekem, de olyan erős és néha olyan eszetlen... Nem rosszindulatú, csak dilis. Leüt a lábamról, mert elfelejt lefékezni. Mikor mezítláb vagyok, a lábamról rúgja el magát. Meg ilyenek. Egy szavamra leáll, de ha már csurog a vér a lábamból, akkor már mindegy.
Egyszóval folyamatos éberséget kíván tőlem, hogy ne okozzon véletlenül fájdalmat.
Nekem az 5 kg-os kutyánk is szokott sérülést okozni. Például utálja ha fésüljük és rendesen rászorít a kezünkre ha a kelleténél jobban meghúzzuk a kefével a szőrét.Akkor játéknál van,hogy nem a plüssöt hanem a kezemet fogja meg,nekem is fojt már vérem miatta:D vagy a köröm vágás na akkor a kezem tiszta karmolás,meg van mikor vérzik is.
Utálja ezeket a beavatkozásokat.
Nyilván egy nagytestű kutya nagyobb "kárt" tud tenni.De ezzel együtt kell élni.
Vendégségben voltam amikor ismerősöm shar-pei-e úgy gondolta jó buli felugrálni és a kabátomat harapgálni,nincs jól nevelve,meg fiatal is. Olyat belém csípett bőrkabáton keresztül,hogy másnapra belilult.
Na a nagytestű épp ezért még nem is csípkedhet pl orvosnál, vagy fésülésnél, mert amíg a kicsi "csipkedésétől" belilul a kezed, addig ha az én 80 kilós kutyám belédkap, akkor ott csont törik.
Tehát a nagyoknak sokkal jobban nevelteknek kell lenniük mint a kicsiknek. nem ugrálhat rám, mert akkor simán fellökne, ha lefektetem a dokinál akkor mozdulatlannak kell lennie akkor is ha fáj neki...stb
Ezért az vegyen nagy kutyát aki valóban tud bánni vele.
Nem félek. Sőt, imádom a nagytestű kutyákat. Úgy vagyok vele, hogy tekintélye van. Pl mikor egy 77 Kg súlyú landseer szembeáll veled, na az szép látvány (megszállottja vagyok a nagytestű ebeknek, ennek ellenére van tacskóm is, őt is szeretem, de nem bírom ki nagy kutya nélkül :P).
Most szeretnék egy moszkvai őrkutyát, azt mondják nem egyszerű, de meglátjuk...
Szerintem aki fél a kutyájától, az ne tartson kutyát. El sem kell gondolkozni rajta, hogy mit tudna csinálni, mert veled semmit sem fog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!