Francia bulldog tartásával kapcsolatban lenne kérdésem, milyen körülmények között tartható szabadban és házi kosztot mennyire tolerálja?
Csak az udvaron semmiféleképp nem tartható! Nagyon embercentrikus, emellett kis termetű, rövid szőrű és rövid orrú.
Mit értesz a házi koszt alatt? Ha csak odadobnátok neki a maradékot, ami az ebédből maradt, az semmiféleképp sem jó! Ha te magad szeretnéd elkészíteni neki a kaját, akkor olvass utána a barf vagy a prey etetésnek.
Francia bulldog tipikus lakáskutya, kint nem tartható, szenvedés lenne neki és az egészsége is tönkremenne. Házi koszt alatt nem tudom mit értesz? Ha az emberek ételének a maradékát, az nem megfelelő. Ha külön főzöl a kutyának, húst, rizst, zöldségeket, só és fűszer nélkül, az jó lehet.
Ha kinti kutyát szeretnél, válassz más fajtát.
Csak ismételni tudom az előttem szólókat.Újra nem írom le.
Viszont ez a fajta 150-200 ezer ft körül van. Kinti tartásra pedig egy tenyésztő sem fog neked kutyát adni.Meg házi koszt.... A kutya nem disznó,hogy a moslékot egye.
Időnként a mi kutyáink is kapnak pl megmaradt spegettit,zöldséget,porcot,bőrt,pörköltet.Bár ezeket táppal össze keverjük.De ez kb havonta 1x-2x ha előfordul.Amúgy minőségi tápot kapnak. Időnként főzök nekik rizst,zöldséget,húst hogy kicsit változatosabb legyen,meg nyersen kapnak nyakat,farhátat!
Olcsón pedig ne vegyél kutyát,mert többszörösét fogod rákölteni. Eleve a nyomott orrúak betegesebbek.Még ha egy olcsó 5-50 ezer ft-os kutyáról beszélünk.
Ha kintre kell a kutya akkor a Pumi,Puli,Mudi jó lehet kintre és mivel magyar fajták 50-80 ezer ft körül szerintem simán lehet venni megbízhatót!!
Persze őket is minőségi étellel kell etetni nem moslékkal!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!