Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » 11 éves németjuhász sántít...

11 éves németjuhász sántít megint, lehetséges, élete végéig szednie kell emiatt a gyógyszereit?

Figyelt kérdés

Állatorvos ajánlotta neki a Metacamot gyulladáscsökkentésre, meg zöldkagylókivonatot, GF600-at, teljesen rendbe jött ezektől, már csak a zöldkagylót adtam neki, de az elfogyott, és valamilyen DM-es zöldkagylót adtam neki utána, de fokozatosan leromlott tőle az állapota, most elkezdtem megint a GF600-at, de nem nem nagyon akar változni.

Mennyi idő kell megint, hogy helyreálljon?

Most megint gyulladáscsökkentőt kell neki szereznem, mert szegény nem nagyon tud felállni, csak fekszik egész nap. :(

2015. máj. 23. 09:16
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

Nem, nem volt szűrve, most jött elő ez nála kb 5 hónapja.

Nem tudom mi lehet ez, meg mi erre a célirányos gyógyszer.

A doki, meg egy ismerős is ezt a porc dolgot mondta, múltkor bevált a gyógyszer, most nem nagyon akar. :(

2015. máj. 24. 17:25
 12/18 A kérdező kommentje:
na tessék, másik reggel írtam a választ ide az előbb. :)
2015. máj. 24. 17:27
 13/18 deniz csaba ***** válasza:
Az én kutyusomnak is ilyen tünetei vannak, de ő csak 1 éves. Neki láza is volt. Felmerült a Lyme-kór, de átsiklott fölötte a doki. Nem nagyon tudták, hogy mi lehet a baj. Kapott 3 injekciót, gyulladáscsökkentőt és egy gyors antibiotikum kúrát.Erre jól reagált, de pár nap múlva visszaesett. Nagy valószínűséggel Lyme-kór, amit fertőzött kullancs visz be. 5-6 hónap a lappangási ideje, de van hogy évek is. Nehezen diagnosztizálható. Szomorú a kutya látványa, de 6-8 hetes antibiotikum kúrával jól gyógyítható és nem halálos. A te kutyusodnak is lehet csak ez a baja.
2015. máj. 25. 02:02
 14/18 A kérdező kommentje:

Köszönöm!

Az a furcsa, hogy semmit nem változik az az egy hátsó lába, két napja kapja a gyulladáscsökkentőt, most este 3 lábon szaladgált a kertben, fura látvány volt. :(

Valami ügyeletes dokit kellene megkeresnem mindenképp, remélem találok egyet, sajna vidéken vagyok mindentől távol. :(

2015. máj. 25. 03:03
 15/18 anonim ***** válasza:
Nem tudom, hogy ez ugyanaz-e mint ami az én kutyámnak van ő is sántított, meg nehezen kelt fel. Német juhász keverék, az orvos a Milgammát ajánlotta, napi egy szemet. Tudom, hogy ez emberi gyógyszer, de segít rajta, kúraszerűen adjuk neki 12 éves kora óta, most lesz 16 éves. Vannak javuló, romló időszakok, nem fog sosem elmúlni és sajnos az lesz a vége, hogy nem fog tudni lábra állni. De mint látod elég sokáig elélhet még ezzel.
2015. máj. 25. 18:39
 16/18 A kérdező kommentje:

A mi kutyánk már szinte kiskorától kezdve hajalmos volt a sántikálásra, elég vékonyka lábai vannak, és nagy teste, kb 55 kiló. Lehet, az ivartalanítás is közrejátszik ebben.

A ti kutyátok milyen idős kora óta kezdett el sántítani?

2015. máj. 25. 20:28
 17/18 anonim ***** válasza:
12 évesen, kifejezetten időskori dolog nála, mint általában a közepes nagyobb testű kutyáknál tipikusan. De akkor nálatok lehet, hogy más a helyzet. Az biztos, hogy csak orvosi ajánlásra adjatok neki bármilyen gyógyszert.
2015. máj. 25. 20:31
 18/18 A kérdező kommentje:

igen-igen, mindenképp.

Sajnos nem javul a kutyánk lába, röntgenezni kell, meg egy másik dokit keresni.

2015. máj. 26. 08:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!