Mi a különbség a tükör módszeres és nem tükörmódszeres kutyaiskolák között?
Szóval még egyszer.
Ez engem is érdekelne, mi is tükrösök vagyunk. (Igen, láttam a videót, nem értek egyet vele, de tudom, hogy ma már azt nem alkalmazzák. Csak elébe mentem a vitáknak :) )
A más fajta iskolák nem olyan egyforma tematikával dolgoznak, mint a tükrösök. Ahány iskolavezető, szinte annyi kiképzési módszer.Vannak még ősrégi kiképzést oktatók és vannak olyanok, akik már a legfrissebb tematikát használják. Köztük pedig mindenféle van.
Szerintem YouTubon találhatsz videókat iskolákról. Vagy a honlapjukon is előfordul videó, fotó.
Kb. bármiben különbözhetnek más iskolák :) Nem csak tükrös-nemtükrös suli van ugyanis, azon kívül is létezik többféle stílus, irányzat. Vannak a hagyományos munkakutyás iskolák, ahol annyira nem szocializálnak, meg általában nincs póráz nélküli hancúr, se túl sok elméleti oktatás, a problémamegoldás is sokszor kimerül a tüneti kezelésben. Bár ebből is vannak modernebb szemléletűek, meg begyöpösödött hülyék, akiket már ne tanítson senki, ugye, mert az ciki, jó az úgy, ahogy negyven éve vót... :) Meg vannak aaaa... Nem tudom, van valami kifejezést a kevert iskolákra, akik modernek is, de a fegyelemre is a kezdetektől hangsúlyt fektetnek? :D Na mindegy, szóval olyan is van, ahol több az elvárás, mint tüköréknél, nem csak szárötvenezer forint kifizetése után fogsz tudni hatni a kutyádra, és emellett ugyangy van normális szocializálás, elméleti oktatás, a kutya megértése, meg ilyen apróságok. Részemről ezt az arany középutat tartom ideálisnak, de persze gazdája válogatja :)
Aztán különbség még, hogy a legtöbb más jellegű suliban nincs "módszer", nem akarják minden kutyára ugyanazt ráhúzni, nem válogatják szét kényelmesre a csoportokat, nem futószalagon képzik a tapasztalatlan és agymosott oktatókat, nem beszélnek annyi égbekiáltó hülyeséget, és ami nagyon fontos: nem lehúzásra épül az egész tematikájuk :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!