A lakótársunk nem törődik a kutyájával, a közösen hozott szabályokkal, azon kívül, hogy hetente többször beszélünk a fejével, mit tudunk még tenni?
Hárman bérelünk lányok egy kisebb kertes házat, mindenkinek van kutyája, saját szobája.
A másik lakótársamnak egy rotivizsla keveréke van, nekem egy spániel terrier keverékem, a nemtörödőmnek egy pitnémetjuhász keveréke.
Az enyém meg a rotikeverék tök jól kijönnek egymással. Nap közben ha senki nincs otthon a kutyák vagy a kertben vannak, vagy a szobáinkban bezárva. Így egyeztünk meg, mert kiskorukban történtek károk, balesetek a bútorokkal amiket a főbérlő nem nézett jó szemmel. A szobáinkban meg a saját cuccaink vannak, ha baj éri őket az a saját kárunk. A kutyák is megszokták már, maguktól bevonulnak s lefekszenek. Néha a kettő együtt akar lenni, olyankor hagyjuk őket. Napi max 5-6 órát vannak egyedül, valaki mindig van hogy nem dolgozik, nincs suliban, olyankor az övék az egész ház.
Viszont a másik lakótársunk ha utoljára megy el nem teszi ki a kutyát az udvarra, vagy nem zárja el. Olyankor a kutya kukát borogat, szemetet eszik, tele hányja a házat, s ráadásul ha a gazdája nincs jelen akkor ellenséges velünk. Folyton morog, nem akar beengedni. Ha meg ott a gazda, akkor olyan mint egy kismacska, épp csak nem dorombol.
Sétálni nehezen lehet vele, mert folyton rángat, ezért a gazdája úgy gondolja, hogy jobb ha minél kevesebbet viszi, mert az neki kevesebb stressz...
Tudom, hogy a kutya nem hibás, nem rossz. A gazdája hülye, mindent elintéz egy vállrándítással meg egy "hupsz, bocsika"-val.
De már nagyon sok kárt csinált unalmában ez a kutya...
Mi nem tudjuk setaltatni, meg sem mozdul csak morog és néz. Bezzeg a gazdájával menne, de az meg csak hupsz bocsikázik.
Mit lehet csinálni egy ilyen emberrel? 3 éve vagyunk lakótársak, 8 éve barátok és közel két éve vannak velünk a kutyák. Mind a három kiskorától van velünk, néhány hónap különbséggel dobálták be őket a kertbe többed magukkal, voltak kicsik akik meghaltak, volt amiket el tudtunk ajándékozni, de egy egy valahogy hozzánk nőtt.
Nem egyszerű. Esetleg készítsetek egy házirendet jó nagy, harsogó lóbetűkkel, nyomtassátok ki és tegyétek egy olyan helyre ahol 100%, hogy látni fogja a csajszi, és nincs az hogy hupsz elfelejtette. Nálunk ez anno segített amikor én laktam együtt még 4 emberrel.
De ha ez sem segít, hiába a fejmosás meg minden, akkor sajnos drasztikus megoldás kell, ez pedig az, hogy szóltok a főbérlőnek, hogy gáz van ezzel a lánnyal, nem tartja be a szabályokat. Mert ha a kutya szétszedi a lakást akkor az 1.) a főbérlőt fogja zavarni a legjobban 2.) ha ezt megelégeli, mind a hármótokat kiteheti. Én biztos mondanám a főbérlőnek, hogy ugyan beszélgessen már el a csajszival, mielőtt tényleg az lesz hogy ti is szívtok...
Van házirendünk, mert mégis csak három ember él együtt. Ráadásul ismerjük egymást 8 éve, de most nagyon kiütközött ez a hanyagsága. Eddig nem tapasztaltunk ilyen viselkedést részéről.
Szerencsére a főbérlő az én családom barátja, így elég sok dolog el van nézve. Pl a 3 kutya. De egy idő után mindenkinek elég lesz egyszer.
Írtam, hogy ha pórázt teszünk rá, akkor nem mozdul és morog. Én speciel félek tőle egy kicsit, de ez az én magánügyem, magát a kutya fajtát nem szeretem.
A másik lakótárs nem pitrasszista mint én :) többet és többször próbált törődni vele. Jutalomfalattal próbálta csalógatni de csak morgás és vicsorgás volt a válasz. Suli és szocializáció kellene neki.
Ma is tele volt hányva a konyha lábtörlővel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!