Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Fiatal, örökbe fogadott...

Fiatal, örökbe fogadott kutyánál mennyi idő alatt alakul ki a kötődés, mennyi idő után próbálkozhatunk az elengedéssel? A nevét (mivel amit adtak neki a gyepin arra se hallgatott, így átneveztük) mikorra tanulja meg? Hogyan érdemes tanítani?

Figyelt kérdés
Nemrég óta ( 4napja) van nálunk egy 1évnél fiatalabb vizsla keverék kutyus. Előéletéről nem tudunk szinte semmit. Kedves, barátságos, pórázon szépen sétál, nem húz, nem rángat, pórázon vissza is jön nagyjából, meg a futtatóban is. Nevét még nem tudja szerintem, de rajta vagyunk az ügyön. Mennyi idő kell vajon neki, hogy beilleszkedjen, hogy el lehessen engedni, s ne csak a kutyafuttatóban? Tudom, hogy ez sok mindentől függ, így csak véleményekre, tapasztalatokra vagyok kíváncsi. Illetve a nevét hogy a legcélszerűbb megtanítani?

2015. máj. 20. 12:04
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Ez tényleg sokmindentől függ. Álmot a menhelyről hazafelé elengedtem pisilni, azonnal kétségbeesett laposkúszásba kezdett, s csak akkor nyugodott meg, mikor viszatettem rá a pórázt. Másnap már simán elengedtem. Blake 9 hónapja van velem, de ő félelemagressziós, s ha direkte hívom, néha tőlem is megijed, pisil, őt kapun kívül még nem mertem elengedni. A múltkor 5percre kikötöttem, akkor elrágta a pórázt, s rohant be utánam a boltba, első szóra meg tudtam fogni, de még mindig nem tudom, mennyire bízhatom benne...

Szóval, ha a futtatóban gond nélkül behívható, szerintem kb 2hét múlva megpróbálhatod elengedni, de szigorúan 0forgalmú helyen, s legyen nálad rengeteg jutifali, próbáld úgy adagolni, h ha szabadon van, 2-5méterenként visszaügessen Hozzád jutifaliért-simiért. A nevét szerintem max egy héten belül megtanulja majd. Sok sikert és sok örömet együtt :) <3

2015. máj. 21. 15:49
 2/3 A kérdező kommentje:

A lakásban követ mindenhova, még akkor is, hogyha nem hívom. Ott teljesen szemmel tart. Lent... hát nem ez a helyzet. Fent 100%osan kajafüggő... minden kaja, minden mennyiségben. Gondoltam ez nagyon jó, lenn is lehet használni! De nem úgy van az ám! Hiába jön vissza, odaüget, s megy már is tovább, pedig tudja, hogy van nálam jutalom falat. Egyszerűen nem érdekli. Így marad a simogatás dicséretnek. Ez vajon elég lesz?!

Ő a 2. kutyám. Az 1.-vel nincs semmii gond. Néha őt használom fel, hogy visszajöjjön a 2.kutyus. Mert mikor nem jön az új, a régi persze már ott toporog. Ilyenkor nagy dicséret a réginek - jó hangosan, hogy a másik is meghallja-, s erre odajön az új is! Persze ő is kap akkor dicséretet, jutifalit, hogyha épp érdekli. Szóval ezzel az elengedéssel picit hadilábon állok egyenlőre. Erőltetni nem fogom, csak jó lenne, hogyha már ott tartanánk! A kutyafuttatóban pedig odajön, de 1 méterre tőlem megáll, olyankor nem megy a jutifali mutogatás, a szép szó... max, hogyha elfutok ellenkező irányba, s hívom, akkor jön, de olyankor is van, hogy megáll ugyanígy. Ez normális? Hagyjam? Vagy valami retorziót alkalmazzak?

2015. máj. 26. 16:39
 3/3 anonim ***** válasza:
Egyenlore csak 10 meteres porazzal vidd. Ha ezzel mar biztonsagosan behivhato, akkor megprobalhatod anelkul.
2015. máj. 27. 11:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!