Ehhez hasonló esetekben mit csináljak a kutyámmal?
A kutyám valahányszor rosszat csinál, azonnal jön és megbánja, sőt ha kell odavezet, ahol a vélt vagy valós rosszaságot elkövette.
Ilyen volt például,hogy tegnap az asztalon hagytam egy sor Milka csokit, elmentem itthonról 1-2 órára, majd mikor hazajöttem, úgy fogadott már a kapuban mint aki 1 hete nem látott,és rázta a hátsóját, nyalogatta a száját, felhúzta az ínyét, és toporgott, naivan megsimogattam a fejét,hogy tudja nincs semmi gond, de csak nem hagyott fel, előrefutott, közben folyton bevárt, továbbra is mutatva a bűnbánó viselkedést, míg végül oda vitt az asztalhoz, megszagolta a csokit üres papírját és a lábaim előtt hanyatt feküdt.
Nem jellemző rá,hogy rosszat csinál, de néha bizony megtörténik és nagyjából mindig így viselkedik, ha a másik kutyám csinál valamit akkor azt onnét tudom,hogy nincs önként jelentkező bűnös, ergo a másik csinálta.
Ilyenkor is le kell szidni?Mert végül is tudja jól,hogy mit csinált, de látszik rajta,hogy meg is bánta, és mint mondtam nem gyakori.
Ha nem kapod rajta, totál fölöslegesen szidod le, akár mennyire megbánó, vagy akármennyire nem az.
Ha viszont rajtakapod, akkor le kell szidni, szintén függetlenül attól, hogy mennyire megbánó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!