Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » 8 éves roti rászoktatása a...

8 éves roti rászoktatása a kenelre?

Figyelt kérdés
mindíg szabadon járkálhatott az udvarban, most viszont jön a babánk, és nem szeretnénk kitenni egy ilyen nagy kutya veszélyeinek. Szeretnénk neki csinálni egy nagy kennelt, és idejébe be szeretnénk zárni még a baba érkezése előtt. Hogyan szoktassuk rá a kenelre???
2010. febr. 24. 21:31
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:

Még annyi, hogy igen féltékeny rám, és morog, holott soha egy rossz szót nem szóltam rá, etetem, itatom, és sose bántottam. Na meg a baba nyári baba lesz, és szeretném ha sokat a levegőn lenne, nekem meg nem mindíg lesz időm a baby melett ott ülni ha alszik. Ott merjem hagyni a kutya mellett? NEM.

Most is van kenelje, csak kicsi, bent van a háza és oda kapja a kaját is. Nem kicsi helyre akarom zárni, hanem nagy. Lesz kifutója is a ház mellett elég hosszan. Éjszakára meg ki lesz engedve.

De nem is ez volt a kérdés, hanem az hogy a gyerek érkezése előtt rá akarjuk szoktatni az új helyére. És ez hogyan működik, úgy hogy a kutya ne kattanjon be. És hogy ne legyen semmi baja.

Nem az a célunk hogy a kutyának bármi baja legyen, és azt sem szeretnénk hogy azt érezze hogy a gyerek miatt van elzárva.

2010. febr. 26. 12:25
 12/15 anonim ***** válasza:
100%
Érthető, hogy aggódsz a pici egészségéért. Egy anyának természetesen a gyereke az első és nem a kutyája, főleg ha az a kutya nem is az övé. Nővéremnek egy hónapja született egy kisfia, és mint első baba, én is nagyon féltem, hát még az anyja. Ezért megtudom érteni azt, hogy így állsz a dolgokhoz. Megértem, de ez attól még nem lesz jobb... Ahogy már írták is pozitív megerősítés. Mikor megölel a párod, a kutyát te hívd oda simogasd, jutalmazd stb. és rövid időn belül a kedvence leszel. Ha a rotinak megmutatod a gyereked, hogy nesze itt van, totálisan nem fogja érteni, hogy ez mi... ezért vigyed le sétálni játszóterekre, családos barátokat áthívni stb. és a gyerekek játszanak vele, jutalmazzák. Ha morog vagy valami meg állni vele a gyerekektől távol, mikor már elkezd morogni és visszafordulni vele. Aztán tovább-tovább, amíg már természetesnek és pozitívnak fogja fel a gyerekzsivajt. Hidd el nem véletlenül próbálnak ennyien meggyőzni arról, hogy a kutyával ne tedd ezt... Nyolc év után ekkora váltást nem bírna elviselni, főleg ha a párodat ennyire szereti. Ha te tanítgatnád/foglalkoznál vele többet és a párod kevesebbet, talán a kutya is megértené, hogy ő nem feletted áll, hanem alattad. Mert abból amit leírtál valószínűleg téged nem ismer el a kutya a gazdájának. Ez ellen pedig neked kéne tenni. Nagy kutya, de legalább ennyire okos, ha megtudod magad értetni vele, az mind a kutyának, mind nektek jobb lesz. Itt nem csak a kutyának kell tanulni, hanem neked is. Kicsit utána olvasol a dolgoknak, akkor nem követsz el olyan óriás méretű hibákat, amikre te is ráfaraghatsz, de a kutya 100%, hogy igen. Nagyon remélem, hogy kicsiben is hasznos neked ez a válasz, és megérted ezzel mit akartam írni.
2010. febr. 26. 18:50
 13/15 anonim ***** válasza:
35%

Ha morog rád mert féltékeny, a babára is fog, meg is haraphatja, igenis veszélyes.

A nem voltak még kölykei, nem vette fel-t meg meg se hallottuk és remélem nem is fogja felvenni.

2010. febr. 26. 19:14
 14/15 anonim ***** válasza:
18:50es vagyok. Nem értem miért kell arra gondolni, hogy a kutya veszélyes. Azt mondta, hogy szót fogad. Párját szereti. Ez annyit tesz, hogy a párja a falkavezér, utána van a kutya, aztán a csaj. Egyértelmű nem? A kutya szemében nem elég ahhoz, hogy felette álljon. Ha összeszedné magát a kutya nem, hogy morogni merne rá, ellenszegülni nem merne neki. Mint már említették nevelés kérdése. Egy szakszerű kiképző kezében a barnáthegyitől az írfarkason át a csivaváig minden kutya tökéletesen képes viselkedni. De ha a gazda nem a "hú, ez emberevő" nézetet vallja, akkor még akár fejlődhet is, hogy a kutyáját is fejlessze. Hidd el, egy 5-10 év után ezt bárki belátja. És, ha valaki fél a saját kutyájától, és nem is akar tenni azért, hogy kompromisszumot kössenek, ami nem csak neki jó, annak aztán tényleg nem kell kutya. Mert az kevés, ha a családban egy embert elfogad a kutya.
2010. febr. 26. 21:05
 15/15 anonim ***** válasza:

"szeretném ha sokat a levegőn lenne, nekem meg nem mindíg lesz időm a baby melett ott ülni ha alszik. Ott merjem hagyni a kutya mellett? NEM."

Első vagyok, áprilisban szülök. A kutyám egy nyugis, kistermetű keverék, de meg se fordulna a fejemben, hogy a gyereket akár egy percre is egyedül hagyjam vele bárhol, vagy hogy a gyereket felügyelet nélkül kint hagyjam az udvaron, kutyával vagy kutya nélkül.

Azt hittem, ez alapvető.

Amit a többiek írtak a falkavezérségről, azt meg fogadd meg alaposan. A kutya bezárásával csak nőni fognak a problémák, nem csökkenni. Nem ismétlem őket, csak linkelek egy könyvet: ***** Innen ingyenesen letöltheted. Minél hamarabb elolvasod és használatba veszed, annál jobb lesz a gyereknek, a kityának és az egész családnak is.

* Automatikusan eltávolított tartalom.
2010. febr. 26. 21:19
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!