Milyen fajta kutya való 10 éves gyereknek? Egyke . Szerintetek pótolja a testvért?
Plüss kutya.
Így nem lehet állatot tartani.
Gyakorlatilag arra akarsz felhasználni egy életet, mint amire egy plüsskutya való.
Totális kihasználása az állatnak, emberi tulajdonságokkal felruházva, kizárólag a gyerek igényeit szem előtt tartva.
Ez a hozzáállás egyenes út a kutya pszichés betegségeihez, viselkedési zavaraihoz.
Majd ha érdeklődni fog a kutyák iránt, megismerte a kutyák természetét, mikor, hogyan kell bánni velük, mik a valódi igényeik, (nem pedig kitalálja, hogy mi a legjobb nekik)
ha tiszteletben tudja tartani hogy ő egy állat,
ha elég keménykezű, és következetes a fegyelmezéshez, ami elengedhetetlen a mentális egészségéhez,
majd akkor a kutya miatt (!!!) kapjon egy kutyát!
Valamelyik 10 éves tud gondoskodni a kutyáról. Én nyolc éves koromban kaptam meg az angyalomat, és egy okos, jól nevelt kutya lett. Ő labrador.
Valamilyen retrievert kéne venni, ha biztos akartok. Ott van a golden, labrador, sima szőrű, vadkacsavadász, göndör szőrű retriever. Persze, ha csak van időtök, helyetek, meg minden.
Kedves " Plüss kutya " !
5 éve könyörög és a korához képest érett ! Énszerintem megérdemli csak mások véleményét is ki akartam kérni ! Amúgy mindenkinek köszönöm szépen !
"5 éve könyörög és a korához képest érett ! Énszerintem megérdemli"
De akor sem ő kap kutyát, hanem te veszel magadnak, amivel ő is játszani fog.
Vagy talán ha 5 év múlva kollégiumba megy, oda is viszi magával? És az orvosi költségeket is ő fizeti majd? Meg az etetést?
És ha nem viszi sétálni? Akkor neked KELL! Mert valakinek kell! És ő még csak 10 éves, te vagy a felnőtt!
Szóval nem a 10 évesnek lesz kutyája, hanem a szülőknek! És úgy kalkulálj, hogy a kutya 10-15 évig veled lesz, a gyereked nem biztos (pl ha messzebb tanul tovább esetleg)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!