Miért kerül pénzbe örökbefogadni egy kutyát?
Vannak menhelyek, amelyek valóban ingyen odaadják az állatot. Én a Mancs Rancstól kaptam egy gyönyörű oltott, herélt chipes kutyát. Rendszeresen érdeklődnek, a hogyléte felől (kb 6-8 havonta). Ami nem stimmelt, hogy azt mondták, hogy pórázon szépen sétál. Nem tette, de örömmel megtanulta.
De ne sajnáld tőlük a pénzt. Számold össze a költségeket tényleg csak azokat kérik el. Van amikor nyakörvet pórázt is adnak a kutyához (na jó az nem nagy tétel, de praktikus).
Nem az árral van a gond, bár általában kicsit kevesebbet kérnek. Ahogy előttem írták, ennyibe bőven kerül a kutya oltása, chippelése, ennél jóval többet kell még ráköltened (étel, felszerelés, további oltások, neadjisten orvosi költségek), erre számíts!
Viszont nem tudom megérteni, hogy ha segíteni akarnak az állatokon, akkor minek kell flegmázni, ha valaki normálisan érdeklődik?
Gondolj bele abba is, hogy egy menhelyes hány kutya van, és hogy ez mind mennyit eszik, ha valamelyik beteg, orvos kell neki, stb... ezt nem hiszem, hogy egy egyszerű "átlagember" győzni tudná saját zsebből.
Mondjuk ez a 22 ezer tényleg sok. Lehet, hogy ők ebből akarnak megélni és nem is őszintén segíteni az állatokon. Az én kutyámnak maximum egy 10-13 ezer forintból megvoltak az oltásai, a chipje.
Azért, mert annak a kutyának megvannak az oltásai (kb. 5-8000/db), chipje (3500), és ivartalanítva van (mérettől és nemtől függően 5-50000). Valamint eddig etették, ha beteg volt, gyógyíttaták stb.
A 22000 Ft ennek költségét nem fedezi, de hozzájárul a tartási költségeihez. Itt nálunk ez az összeg 10-15 ezer a menhelyen, de lehet többet is adni. A menhelyek alapítványok, adományokból, adó 1%-ból tartják fent magukat, a kutyák ellátását önkéntesek végzik ingyen, szabadidejükben.
Ha most hozol ismerőstől egy kutyát 5000-ért, majd elkezded oltatni, chippelteted, féregteleníted, bolhátlanítod, ivartalanítod, hamar több lesz a költséged, mint az a 22 ezer Ft.
Másrészt azért is jó, ha valamennyi pénzt elkérnek, mert így könnyebben kiszűrhetőek azok az emberek, akik várhatóan sajnálni fogják a pénzt a kutyájuk megfelelő ellátására, állatorvosra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!