Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Miért kerül pénzbe örökbefogad...

Miért kerül pénzbe örökbefogadni egy kutyát?

Figyelt kérdés
Tegnap felhívtam egy menhelyet hogy érdeklődjek az egyik kutyáról a nő bunkón és flegmán anyámat kérte a telefonhoz pedig 18 éves vagyok, és mondta hogy 22.000 az hogy hazavihessük... miért ilyen drága? Ennyi erővel hazahozok ismerőstől aki 5.000-ért odaadja. Mindenki csodálkozik hogy nem fogadnak örökbe kutyákat, de hát mégis hogyan ha tízezreket kérnek értük?
2015. máj. 14. 09:47
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
92%
Azért, mert oltva, féreghajtva, chippelve, és van amikor ivartalanítva kapod magadhoz a kutyát. És ez nem kis összeg.
2015. máj. 14. 09:50
 2/15 anonim ***** válasza:
60%
Nem tudom, melyik menhely volt ez, a legtöbbnél semennyi pénzt nem kérnek, vagy maximum valami kis összeget, 5000Ft-ot mondjuk. Épp azért, mert nem nagyon vinnének kutyát/macskát nagyobb összegért. Pedig ha belegondolsz, az oltások, ivartalanítás költsége (amit ugye egy jó menhelyen elvégeznek) simán kitenné a 22ezret.
2015. máj. 14. 09:53
 3/15 anonim ***** válasza:
87%
Így van, az oltási/ivartalanítási/chip költséget megtéríttetik. Ha ismerőstől hozol kölyköt, annak is kell oltás, féreg hajtó, chip, és jó esetben ivartalaníttatod is, ami ugyan annyiba kerül (plusz 5ezer a kutyáért). Szóval mi baj akkor?
2015. máj. 14. 09:54
 4/15 anonim ***** válasza:
90%
Mert mentett kutyánál mindig vannak költségek,amit valaki fizet.Az adományok sajnos nem elegendőek ahhoz,hogy minden kutya ellátásãt finanszírozza.Sokszor,a soknak tűnő összeg is csak töredéke annak,amit ráköltöttek.Csak a chip,oltások,bolha,kullancs elleni védelem ,féregtelenítés kitesz ennyit,erre még jön az ivartalanítás,kozmetika,kezelések,eledel ára.Legjobb,hogy ha alaposan tájékozódsz,honnan fogadsz örökbe,mert nyilván vannak csalók is,na meg nem ér meglepetés,mert korrekt helyeken pontosan leírják az örökbefogadãs feltėteleit.
2015. máj. 14. 09:56
 5/15 anonim ***** válasza:
88%

Vannak menhelyek, amelyek valóban ingyen odaadják az állatot. Én a Mancs Rancstól kaptam egy gyönyörű oltott, herélt chipes kutyát. Rendszeresen érdeklődnek, a hogyléte felől (kb 6-8 havonta). Ami nem stimmelt, hogy azt mondták, hogy pórázon szépen sétál. Nem tette, de örömmel megtanulta.

De ne sajnáld tőlük a pénzt. Számold össze a költségeket tényleg csak azokat kérik el. Van amikor nyakörvet pórázt is adnak a kutyához (na jó az nem nagy tétel, de praktikus).

2015. máj. 14. 10:20
 6/15 anonim ***** válasza:
59%
5-ös vagyok. A kutya átvételekor nem kértek pénzt, de azóta is időnként kisebb összegekkel, kisebb munkával támogatom őket (általában névtelenül)
2015. máj. 14. 10:21
 7/15 anonim ***** válasza:
79%

Nem az árral van a gond, bár általában kicsit kevesebbet kérnek. Ahogy előttem írták, ennyibe bőven kerül a kutya oltása, chippelése, ennél jóval többet kell még ráköltened (étel, felszerelés, további oltások, neadjisten orvosi költségek), erre számíts!

Viszont nem tudom megérteni, hogy ha segíteni akarnak az állatokon, akkor minek kell flegmázni, ha valaki normálisan érdeklődik?

2015. máj. 14. 10:23
 8/15 piriiiii ***** válasza:

Gondolj bele abba is, hogy egy menhelyes hány kutya van, és hogy ez mind mennyit eszik, ha valamelyik beteg, orvos kell neki, stb... ezt nem hiszem, hogy egy egyszerű "átlagember" győzni tudná saját zsebből.

Mondjuk ez a 22 ezer tényleg sok. Lehet, hogy ők ebből akarnak megélni és nem is őszintén segíteni az állatokon. Az én kutyámnak maximum egy 10-13 ezer forintból megvoltak az oltásai, a chipje.

2015. máj. 14. 10:24
 9/15 anonim ***** válasza:
89%

Azért, mert annak a kutyának megvannak az oltásai (kb. 5-8000/db), chipje (3500), és ivartalanítva van (mérettől és nemtől függően 5-50000). Valamint eddig etették, ha beteg volt, gyógyíttaták stb.

A 22000 Ft ennek költségét nem fedezi, de hozzájárul a tartási költségeihez. Itt nálunk ez az összeg 10-15 ezer a menhelyen, de lehet többet is adni. A menhelyek alapítványok, adományokból, adó 1%-ból tartják fent magukat, a kutyák ellátását önkéntesek végzik ingyen, szabadidejükben.

Ha most hozol ismerőstől egy kutyát 5000-ért, majd elkezded oltatni, chippelteted, féregteleníted, bolhátlanítod, ivartalanítod, hamar több lesz a költséged, mint az a 22 ezer Ft.

Másrészt azért is jó, ha valamennyi pénzt elkérnek, mert így könnyebben kiszűrhetőek azok az emberek, akik várhatóan sajnálni fogják a pénzt a kutyájuk megfelelő ellátására, állatorvosra.

2015. máj. 14. 10:26
 10/15 anonim ***** válasza:
94%
Én az Illatos útról hoztam ki egy 1 éves kutyát, 5 ezer forintot kellett fizetnem, akinek ennyije sincs az tényleg ne tartson kutyát. Plusz vittem egy zsák tápot, meg az előző beagle kutyámtól ami maradt (akit kihoztam nagyobb, a beagle cuccai nem voltak jók neki), és ennyi, nagyon örültek neki. Szerintem ez a legkevesebb.
2015. máj. 14. 11:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!