Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Miért kell mindent beagle-t...

Miért kell mindent beagle-t ugyan olyannak nyilvánitani?

Figyelt kérdés

Miért kell azt mondani,hogy minden beagle makacs,buta neveletlen??!!

Attól,hogy sokan szaporitotól veszik?!

Nekem beagle-m van 1,5 éves tenyésztőtől vettem,egézséges nem idegbeteg..

Visszük kirándulni,ellehet engedni ugy,hogy egy szóra vissa jön.Egyálltalán nem neveleten mondhatjuk azt is tudja ki a falkavezér a házban.Bármikor jöhet hozzánk bárki lehet 1 éves is szépen tud játszani vele.Mikor eszik odanyulhatok anélkül,hogy morogjon,addig nem megy a táljához/nem ugrál amig nem mondom,hogy mehet.1 hete egy kismacskát hoztunk a házhoz,befogdtuk és vele is szépen tud játszani.Tudom,hogy sok beagle neveletlen és buta,de miért kell minden beagle-t annak mondani?

Én 14 évesen nem azért vettem beagle-t,mert jajj hát olyan cuki,hanem azért,mert 1 évig bujtam a netet a könyveket és tenyésztőkkel beszéltem,hogy ezt a fajtát választottam.Kint van a kertben nem szoba kutya,persze bejöhet ha itthon vagyok és kint mondjuk szakad az eső.

Ti,hogy gondoljátok?Beagle gazdik véleményét is várom,hogy ezt titeket nem zavar-e??

2010. febr. 24. 11:25
1 2 3
 11/29 A kérdező kommentje:

AZ enyémet :)

meg még 2 kutyát akivel szoktunk találkoznii.

2010. febr. 24. 13:34
 12/29 anonim ***** válasza:
89%
Ja és az mennyi szerinted a többi kutyához, borderhez, pásztorkutyákhoz, munkakutyákhoz képest, és hány beagle nyert komolyabb versenyt? :D Most miért kell versenyeztetni meg összehasonlítani őket? A beagle nem ebben jó és kész, az más dolog hogy őt is családi kutyává akarják tenni. A jobban kezelhető kutyák meg nem lennének jó vadászkutyák, ennyi. Mindenki jó valamiben, arról meg nem mi tehetünk hogy nem a beagle temperamentuma illik a hobbikutyázáshoz, népszerű sportokhoz meg a családi elvárásokhoz. Ettől még ő is jó kutya, de nem kell a tények ellen harcolni.
2010. febr. 24. 14:29
 13/29 anonim ***** válasza:
Szia! Leírom, hogy én mit tapasztaltam. Lassan már 2 éve boldog beagle tulajdonos vagyok, én nem tenyésztőtől vettem, hanem szaporítótól. Szegény kutyát egy piacon árulták júliusban, a tűző napon, víz és kaja nélkül! Az orrából folyószerűen ömlött a váladék és még sorolhatnám. 25000-ért árulta a nő, de szerintem látta a kutyán, hogy nincs sok hátra neki és 10000-ért odaadta. Megesett rajta a szívem és hazavittük, egyből állatorvost hívtunk, megkapta az oltásokat, gyógyszert, megfürdettük mert szörnyen büdös volt. Szépen lassan hozzászokott mindenhez és mindenkihez, és elkezdtük őt tanítgatni: gyere ide, ül, fekszik, marad, és még pár trükkre. A kutya teljesen engedelmes, ha kinyitjuk a kaput nem rohan kifelé mint egy marha, hanem megvárja míg odaérünk a kapuhoz, és ha mondjuk neki, hogy mehetsz, csak akkor megy ki! Nem szökik el, pedig már lett volna rá alkalma nem is egyszer! Ha rendesen megtanítják annak a kutyának, hogy mit szabad és mit nem akkor nem lesz gond vele! Azok mondják, hogy egy beagle sok gondot jelent, aki nem képes kellő időt szánni a tanítására, nevelésére! Egy beagle nagyon értelmes kutya, csak arra kell törekedni, hogy ki tudjuk hozni belőle a maximumot! Aki meg azt nyilatkozza, hogy nem bír a kutyájával, az gondolkozzon el egy kicsit, hogy mit is csinált rosszul! Lehet azt hiszi, hogy mindent tökéletesen csinált, de a kutyája mégsem hallgat rá! Egy kutya csak annak való, aki annyi időt szán rá, amennyit csak tud, minden nap sétáltatja, játszik vele, tanítja. Szóval, hogy ha azt hallod egy beagle-ről, hogy makacs, szófogadatlan, stb, akkor csak nézz rá a saját kutyádra és ,máris látod, hogy neked van igazad!!!!
2010. febr. 25. 09:11
 14/29 anonim ***** válasza:
Utolsó válaszoló vagyok. Azt elfelejtettem leírni, hogy csak mi jártunk jól, mert 15000-el olcsóbban vettük a kutyát, a nő meg biztos azt hiszi, hogy a kutya már rég a föld alatt van! Közbe meg bukott 15000-et!:D Amúgy akivel vitába keveredtél, annak nincs igaza, mert van egy beagle-s könyvem, amiben mindent leírnak róluk, és több országban a tűzoltóságnál használják munkakutyaként! Mivel vadászkutya, nagyon jó a szaglása, kis termetű is, ezért sok helyre jobban befér, mint mondjuk egy német juhász!!! Szóval itt is látszik, hogy olyannal vitázol, aki csak látott pár beagle-t kutyasuliban és máris tudja, hogy az a kutya milyen!
2010. febr. 25. 09:23
 15/29 anonim ***** válasza:
Tévedsz, munkakutyázom és nem 4 beaglet ismerek. És lehet hogy egy-két helyen használják őket de nézz csak körül, akárhogy küzdesz, a világon dolgozók legtöbbje német juhász, belga juhász, retriever. A versenysportokban pedig border stb. Szép hogy van egy két beagle de ez nem az általános dolog. Nem kell mindenáron azt bizonygatni hogy olyan engedelmes mint egy kisangyal munkakutya! Miért kéne mindenáron olyannak lennie mint a munkakutyáknak, pásztorkutyáknak? Hát nem pont a beaglet szeretitek benne? Azt pedig igenis makacsabb egyes népszerű fajtáknál! Minden ismertebb kutyára aggatnak jelzőket, mások mégsem jönnek ide sírni, hogy miért gyilkosozzák, korcsozzák, patkányozzák, idegbetegezik le a kutyám amikor nem is olyan! Most kinek fáj az hogy makacsnak gondolja a többség? Ez nem sértő! Szerintem is a gazda a hibás ha a kutyával baj van, de ha jól neveli akkor sem olyan lesz mint a többi népszerű családi és munkakutya!
2010. febr. 25. 09:53
 16/29 anonim ***** válasza:
Abban egyetértek, hogy ritkább egy beagle mentőkutyaként, mint egy német juhász! Nekem nem veled van bajom, félre ne érts, csak azokkal az emberekkel, akik úgy állítanak be egy fajtát, ami messze nem igaz! Itt nem csak a beagle-re gondolok! Ott vannak pl a pitbull,amstaff,stb, amik ugyebár"harci" kutyák. Őket is megbélyegezték, hogy vadak, stb, pedig ez is csak nevelés kérdése! Ha egy pitbull sok szeretetet és törődést kap nem lesz belőle vérengző vadállat! Ha egy beagle-t arra nevelnek, hogy engedelmeskedjen, engedelmeskedni fog! Ezt tapasztalatból írom! Bocsi, ha esetleg megbántottalak, nem állt szándékomban! Mindenkinek megvan a maga véleménye, tiszteletben tartom!
2010. febr. 25. 12:30
 17/29 A kérdező kommentje:

Egyet értek veled kedves beagle tulajdos :)

Igen külföldön INKÁBB beagle kutyákat használnak.Talán nem azért,mert ott nincs agyon szaporitva?És nem azért ,mert ott nem panelokba tartják és öltöztetik?Hanem nevelik őket.A beagle nem makacs.Most monjdam azt,hogy a Skótjuász makacs fajta,mert 4 ismerösömnek az van ésk igenis makacsak?De mégse mondom..Miaz,hogy nem jönnek ide sirni?Ez egy kérdés volt,csak te vitázol,mond meghol sirok én?

Csak nem értek valamit arra jöttem,hogy kapjak rá választ nem arra,hogy vitatkozak..

2010. febr. 25. 12:51
 18/29 anonim ***** válasza:

A pit bullnak nem kell sok szeretet ahhoz, hogy ne legyen vérengző vadállat, ugyanis alapjáraton nem az:) Emberszerető, gazdiimádó kutyák, a többi kutyára nézve lehetnek veszélyesek. Nem mellékesen jó munkakutyák, engedelmesek, és az életüket adnák a gazdájukért, csak nem valók ők sem mindenkinek, kell hogy elég domináns legyen a gazdi. Egy puhap@csűnek nem való ilyen kutya, mert nem tudja megnevelni.

Egyébként az első voltam, aki nem mellékesen pit tulajdonos:)

2010. febr. 25. 13:07
 19/29 A kérdező kommentje:
:D:D
2010. febr. 25. 13:18
 20/29 anonim ***** válasza:
Minden kutyának kell szeretet, én arra akartam célozni, hogy ha egy kutyát hanyagolnak, sz@rnak rá, akkor teljesen mindegy milyen fajta, megtámadhat téged vagy bárki mást! Látod, most is csak egy példát írtam, és te máris magadra, jobban mondva a kutyádra veszed! Én nem kifejezetten a pitbullra gondoltam, más fajtát is felsoroltam példának! De lehet az akár egy palotapincsi, teljesen mindegy! Beagle tulajdonos voltam!
2010. febr. 25. 16:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!