Egy nagyon nagyon kezdő gazdánat adnátok tanácsot?
Sziasztok! Tegnap az út szélén találtunk egy kóborló kutyust a férjemmel. Nem volt szívem otthagyni. Olyan 1 év körüli, keverék, talán nemétjuhász féleség lehet. Otthon megfürdettem, mivel este volt így kaját nemtudtam neki venni, de volt a hűtőben némi páriszi és szalámi, azt odaadtam neki, mi inkább rendeltünk kaját. Most indulnék vásárolni, de mivel fingom nincs mit kell vennem ezért SOS segítségre van szükségem. A gondolatmenetem az, hogy a maradékot kapja, tápot, és vennék neki farhátát. A farhátat simán meg kell csak főzni? Milyen tápot vegyek? Segííítsééég.
22N
Ne adj főtt csontot a kutyának! Ha mindenképpen farhátat akarsz neki adni, akkor add nyersen! Főve/sülve a csont felsértheti a tápcsatornát és komoly szorulást okozhat.
Szerintem amíg nem olvastatod le a chipjét (az csak pár nap, még ha hétvégén is mentek), vegyél egy kisebb csomag tápot. Mondanám, hogy jó a legolcsóbb is, de az a baj, hogy ha eddig nem pontosan ugyanazt kapta, amit veszel neki, akkor a rossz minőségű táptól biztos, hogy hígfosást kap.
Szóval vagy végy egy nagyon jó minőségű tápot, vagy vegyél neki nyers húst (disznó nem lehet). Mondjuk farhátat és szívet/zuzát. Így a legolcsóbb, és valószínűleg nem lesz baj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!