Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Kedves kutyások, ti hogy...

Kedves kutyások, ti hogy viselitek a 'cirkuszi majom' szerepet? Mik a stratégiáitok ellene?

Figyelt kérdés
Pl. mikor bemegyek egy kerthelyiséggel rendelkező étterembe enni egyet, a kutyáim a pad alatt fekszenek, én eszem, erre odajön az illemkönyvet ritkán látott kiscsaj, hogy megsimogathatja őket? Mondom, cicukám, nem tűnik fel, hogy ennék? Erre persze úgy néz rám, mint a véres rongyra. Miért gondolják egyesek, hogy azért vagyok kutyákkal, hogy az ő szórakozásukat szolgáljam? Vagy tegnap a pincér. Hozza ki a kaját, elkezd egyik kutyámmal jópofizni, mire az persze menne imádtatni magát, megszólalok: 'Fifike (itt a kutyám valódi neve volt), nem látod, hogy enni szeretnék?' Persze nem Fifikének szólt, hanem a roppant 'illemtudó' pincérnek, aki végül vette a lapot. Ti hogy kezelitek az ilyen helyzeteket?
2015. máj. 11. 15:44
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
Köszi, utolsó, ez is jó!
2015. máj. 11. 16:28
 12/17 A kérdező kommentje:
9-es: én is próbáltam jófej lenni, mondom simogassa, majd csak lelép, hát nem, hanem még jött a nagypapa, a másik kisgyerek a másik családtól, aztán az egész család:D Szóval lényegében egy nyugodt falatom nem volt. Lehet, hogy ételagresszióm van, de k-rvásul tudom utálni, ha kaja közben piszkálnak. Mint mondtam, az utcán különösebben nem nagy gond, hogy odajönnek.
2015. máj. 11. 16:30
 13/17 anonim ***** válasza:
73%

Szerintem jól reagáltad le ezeket a helyzeteket.

Én volt, hogy a zebránál álltam erre valaki megfogta és meghúzta a kutya farkát mögöttem, persze vérig volt sértve, mikor rászóltam,hogy "Hé....".

Én annyival el szoktam intézni, hogy a "Megsimogathatom?"

kérdésre egy sima "Nem." a válaszom. Nem állok le senkinek magyarázkodni. Ha meg kérdezés nélkül valaki elindul a kutyám felé és már nyújtja a kezét, meg cuppog, akkor simán kikerüljük oldalra. Na ilyenkor nagyon döbbenten tudnak nézni, de nem is értem, mire számítanak ezek az emberek?

Igen, volt, hogy engedtem megsimogatni pl. kisgyereknek, mert ott beszélgettek mellettem a zebránál és nagyon meg akarta simogatni a gyerek és anyuka megkérdezte, szabad-e, hát mondom oké :)

"egy étteremben ahol szolgáltatásokat kínálnak neked és ahova ebben az országban még ritkaság, hogy kutyát engedjenek be, ott még egy h*lye is rájön, hogy kissé máshogy kéne viselkedjen, ha mindenáron kutyát akar vinni. "

Csak azt felejted el, hogy a szolgáltatásért a kérdező FIZET, nem ingyen van. Ha meg egy étterem kutyabarát, akkor se az a lényege, hogy b*zerálni kell az állatot.

Én is allergiás vagyok a kérdezés nélkül nyúlkálókra, de azért is, mert a kutyám befogadott kutya, nem ismerem az előéletét és nagyon bizalmatlan, olykor ugat is (CSAK ugat)ha idegenek akarják ismerkedés nélkül tapicskolni, na és kaptam pár több megjegyzést, hogy milyen undok, agresszív, harapós kutyám van, na ezekből elegem van.

Futtatón persze, ha pórázról el van engedve felőlem (és felőle is) akárki simogathatja, de ott azért általában máshogy is közelednek az emberek a kutyák felé és nem egyből ugyugyubugyuugyubugyu és tapicskolják a fejét.

2015. máj. 11. 18:45
 14/17 anonim ***** válasza:
Biztos van olyan eset, amikor ez zavaró, ezt elhiszem, de nekem még nem volt ilyen. Alapvetően szeretek idegenekkel beszélgetni, a kutyám is kedveli az embereket.
2015. máj. 11. 19:22
 15/17 A kérdező kommentje:

Mint írtam, hangsúlyozom továbbra is, nekem sem az olyan simogatókkal van bajom, akik az utcán odajönnek, megkérdezik, hanem mikor az étteremben eszem, és valaki odapofátlankodik. Mert szerintem evő emberhez odamenni pofátlanság.

A 71-esnek nem kezdtem el azokat a dolgokat magyarázni, amit a kedves 76-os, ez a tipikus magyar mentalitás, hogy ha téged 'beengednek' valahova, akkor már szinte csókold meg a pincér seggét, hogy mekkora jó fej, hogy bemehetek fizetni a szolgáltatásért. Én kajálni megyek be, ami kicsit nehéz egy izgága pit/ staffi keverékkel, aki él-hal az emberekért, egy simiért eladná a lelkét, csak mellé majdnem 30 kiló tömör izom, kissé nehéz visszafogni, mikor izgatott. És ezt az emberek képtelenek felfogni, hogy ha eszem, akkor nincs kedvem/ energiám fegyelmezni őt.

2015. máj. 11. 19:40
 16/17 A kérdező kommentje:
És mielőtt még jönne a 'neveld meg a kutyádat' komment, elég jól neveltnek tartom, ha nem jönnek oda hozzánk, nyugodtan lefekszik a pad alá, de mikor valaki az arcába mászik, hogy 'de cuki', akkor előtör belőle az emberimádat, amit szintén tudok kezelni, csak nem mindig ezzel akarok törődni.
2015. máj. 11. 19:42
 17/17 Szilvi & Argos ***** válasza:
100%
Simán hagyom, hogy simogassák. Néha tényleg zavaró, mikor eszem-gyakorlok, és jönnek...de szoktam engedni, legalább pár értelmes mondatot felfognak a felvilágosításból :D
2015. máj. 11. 20:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!