Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Szerinted fölösleges egy...

Szerinted fölösleges egy kutyát ilyenekre tanitani?

Figyelt kérdés

Ilyenekre gondolok,hogy:

kuszik,hempereg,fordul,tolat és ilyesmi.

Szerintem aki dog-dancinget tanit annak nem és más embernek sem.DE!!Azt nem értem mikor egy kutya ilyen trükköket tud,de az alapokat azt,hogy láb melett sétáljon,vissza jöjjön ha hivjuk vagy azt,hogy maradjon ott ahol kell vagy,hogy elehessen engedni valahol ahol emberek vannak ugy,hogy vissza jöjjön ezeket NEM tudják!!??

Én dogdancingelek a kutyámmal,de mind addig amig nem tudta az alapokat addig nem tanitottam neki ilyen trükköket.Ti,hogy vagytok ezzel??

Utóirat:Lécci ne a dogdancinget piszkáljátok tudom,hogy sokan hülyeségnek tartják stb..de mi ezt válastottuk és ettől a kutya-gazd kapcsolat is jobb.Köszönöm.

2010. febr. 23. 16:56
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
Én nem mondom meg a koromat,mert akor azzonnal szinte mindenki piszkálni fog,hogy ne pofázzak itt ennyi idősen sajnos ismerem már ezt :(
2010. febr. 24. 16:30
 12/16 anonim ***** válasza:
Akkor mondok egy példát, remélem, megváltozik a véleményetek. Most egy olyan kutyát tanítok, akivel az igazi gazdája nem foglalkozik. 6 éves és nem tud semmit. Elkezdtem tanítani neki az alapokat, de MELLETTE tanítok neki trükköket is. Igaz, még nem igazán tudja a lábnál követést, a helyben maradást pedig még egyáltalán nem, a fektetés is elég nehezen megy neki. Amit jól tud, az tulajdonképpen csak a behívás és az ültetés. De levezetésképpen miért ne taníthatnék ezek mellett olyan dolgokat, mint a szlalom vagy a piruett? Ő élvezi ezeket, ez nem munka, hanem JÁTÉK. Labdát se dobáljak neki, amíg nem teszi le az engedelmességi vizsgát? Ezzel színesebbé, mindkettőnk számára élvezetesebbé teszem a gyakorlásokat. A másik: egy olyan kutyának, akit MÉG nem lehet elengedni, ugyanúgy szüksége van arra, hogy egy kicsit lefárasszák, mint az engedelmesebb társainak. Miért ne csinálhatna vele ilyen dolgokat a gazdája? Neki is jár a szórakozás.
2010. febr. 25. 19:45
 13/16 A kérdező kommentje:

Szerinted én nem játszok vele?-.-"

Én is játszok vele,DE most ne tudjam elengedni sehol a kutyámat?Ne nyissam ki a kaput anélkül h ne szaladjon ki?

STB..addig nem tanitottam neki SEMMMMMMMMIT

amig az alapokat nem tanulta meg.Képzeld ez neki is jobb.

Mamár dogdancingelünk elképzelheted mennyi trükköt tud!!!

Dogdancing előtt labdázunk/átszunk minden nap fél órát..1,5 órás dogdancing után,amit nagyon élvez közbe is szoktunk 10 perces kis játszásukat tartani..és utána megint játék..mivel a kutya beagle kell neki a mozgás.Utána még sétálunk,teljesen levan fárasztva ésmég igy is este szaladgál..én szerintem ha egész nap egy mezőn lehetne addig szaladna amig össze nem esik..

2010. febr. 25. 20:32
 14/16 anonim ***** válasza:
Félreértettél. Nem azt mondom, hogy felesleges engedelmességre nevelni a kutyát, vagy hogy te nem játszanál vele, én azt mondtam, hogy nem értem, miért ne taníthatnék a kutyámnak trükköket, hogy ezzel is szinesítsük egy kicsit a gyakorlást, ha közben tanítom neki az engedelmességi gyakorlatokat. Igaz, hogy a kutyám a piruettet jobban tudja, mint a lábnál követést, de ez azért van, mert ez egy gyorsabban megtanítható gyakorlat, míg a lábnál követést tovább kell gyakorolni. Tehát most légyszíves erre válaszolj: MIÉRT NEM SZÍNESÍTHETEM A NAPI GYAKORLÁST TRÜKKÖK TANÍTÁSÁVAL, HA MELLETTE TANÍTOM NEKI AZ ALAPOKAT IS?
2010. febr. 25. 21:52
 15/16 A kérdező kommentje:

EGY SZÓVAL MONDTAM IS H NEM LEHT?

ÉRTED AZT,HOGY ÉN IS TRÜKKÖKET TANITOK NEKI DOGDNCINGELÜNK SZERINTED MENNYI TRÜKKKKKKKÖT TUD????

de most komolyan!!!!!

Én azt nem étem ha egy kutya pitizik a gazdimelett,de hivószóra visszajönni azt nem.

tud hemperegni,de nem tud ott maradni ahol kell.

tud pacsizni,de nem tud sétálni

és sorolhatnám,elhiszem h jó feldobdi a tanitást,de ezek helyett már megtanithatta volna az alapokat!

És nekünk ezeket az alapokat is játékosan megtudtuk tanulni ugyan ugy,mint a pacsi adást.

2010. febr. 25. 21:58
 16/16 anonim ***** válasza:
Gondolom küzd az alapokkal is, csak a pitizést hamarabb tanulta meg, mint a behívást, amiben semmi meglepő nincs. Akkor lehetne elítélni, ha egyáltalán nem foglalkozna az alapok tanításával, meg sem próbálná. De mivel nem ismered ezeket az embereket, nem tudhatod. A mostani kutyámmal elég sokat küzdöttem, hogy mindig behívható legyen. Közben megtanítottam trükkökre is, volt, amit azelőtt tudott, hogy megbízhatóvá vált volna. De könyörgöm, ha a séta másfél órán keresztül tart, akkor mit csináljunk a maradék időben, amikor éppen nem a behívást gyakorlom vele? Mert ugye nem lehet másfél órán keresztül egyetlen feladatot gyakorolni.
2010. febr. 26. 15:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!