Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Szerinted fölösleges egy...

Szerinted fölösleges egy kutyát ilyenekre tanitani?

Figyelt kérdés

Ilyenekre gondolok,hogy:

kuszik,hempereg,fordul,tolat és ilyesmi.

Szerintem aki dog-dancinget tanit annak nem és más embernek sem.DE!!Azt nem értem mikor egy kutya ilyen trükköket tud,de az alapokat azt,hogy láb melett sétáljon,vissza jöjjön ha hivjuk vagy azt,hogy maradjon ott ahol kell vagy,hogy elehessen engedni valahol ahol emberek vannak ugy,hogy vissza jöjjön ezeket NEM tudják!!??

Én dogdancingelek a kutyámmal,de mind addig amig nem tudta az alapokat addig nem tanitottam neki ilyen trükköket.Ti,hogy vagytok ezzel??

Utóirat:Lécci ne a dogdancinget piszkáljátok tudom,hogy sokan hülyeségnek tartják stb..de mi ezt válastottuk és ettől a kutya-gazd kapcsolat is jobb.Köszönöm.

2010. febr. 23. 16:56
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%
Egyetértek! Elsőnek a kutyának a legalapvetőbb fogalmakkal kell tisztában lennie. Aztán jöhetnek a szórakoztatók...:)
2010. febr. 23. 17:08
 2/16 anonim ***** válasza:
75%

Alapvetően nem vagyok kibékülve a trükktanítással (nem minddel, de néhánnyal), de az meg végképp kiveri a biztosítékot mikor a kutya nem behívható, tehát tojik a gazdira, de pitizni, azt megtanították.

A kutya érdeke is tudni az alap dolgokat, mint a behívhatóság, a séta, a gazdi falkavezérsége. Ha ez megvan, akkor könnyebb az ő élete is, véleményem szerint. Ezek után azt tanít neki mindenki, amit akar, de csak ezek UTÁN. Az pedig már a móka kategória, az enyém is tud egyet-kettőt, például a váltott pacsit. Mondjuk én annak is adtam funkciót, játék előtt és után pacsizunk, ez jelzi a kezdetét és a végét a játéknak. :)

2010. febr. 23. 17:22
 3/16 anonim válasza:
100%
Én úgy gondolom, hogy trükköket csak akkor taníts, ha az <i>ül</i>, a <i>fekszik</i>, a <i>marad</i>, a <i>nem szabad</i> stb. már megy a kutyának
2010. febr. 23. 17:24
 4/16 A kérdező kommentje:
Igen egyetértek.Mikor azt hiszem 1-2 hete voltunk egy versenyen,egy ilyen kis faluba csak bemutató.És volt nem egy gazdi aki mutugatta,hogy a kutyája milyen ügyesen itizk meg megcsinálja a 8-ast,de mikor elengedte össze-vissza szaladgált és nem ment vissza a gadjáházo,de pitizni tud az a lényeg.Én a trükkök ellen nem vagyok,hisz ezzel talán kicsit fejlesztem a figyelmét,de addig amig nem hallgat a nevére s nem jön vissza ha hivom addig trükköket nem tanitok!
2010. febr. 23. 17:42
 5/16 anonim ***** válasza:
Szerintem ez nem baj. A két dolog független egymástól. Nem a behívás tanítása HELYETT tanítanak trükköket a kutyájuknak. Pitizni sokkal könnyebb megtanítani a kutyát, mint arra, hogy más kutyák között is odajöjjön, az ugyanis falkavezérség kérdése. Lehet, hogy a behívásra is tanítják, csak nem megy nekik.
2010. febr. 23. 20:43
 6/16 A kérdező kommentje:

Hát nem tudom,szerintem annyira érdekes dolog hogy egy kutya már cirkuszba mehetne annyi mindent tud,de az alapokat nem tudja.Igen nehezebb megtanitani,de ha azt

nézzük több értelme van,mint pitizne persze az is jó ha egy kutya tud trükköket,..

2010. febr. 23. 21:57
 7/16 Akiteki ***** válasza:

A cirkuszi kutyák, azért engedelmesek is! :)) különben összevissza rohangálnának a nézők között.

Én csak behívásra és normális sétára szoktam őket tanítani, meg hogy "húzzálkifeléakonyhából" de néha kitalálunk valami totál hülyeséget, hogy dobja hanyatt magát, vagy álljon két lábra. Persze csak akinek kedve van hozzá. Öreg szukám "köszön" parancsra vonított. :))

2010. febr. 23. 22:05
 8/16 A kérdező kommentje:

Igen igazad van..ez hüly* példa volt.

Biztos aranyosak :)

Akinek nem gond az leirná,hogy hány éves,nem muszály csak néha kiváncsi vagyok hány évesek az itt válaszolok.bOCS,ha ez b*nkó kérés..

2010. febr. 23. 22:09
 9/16 anonim ***** válasza:
Tegnap 17:22 vagyok, és 25/L :)
2010. febr. 24. 15:11
 10/16 Akiteki ***** válasza:
22.05. Öreg vagyok és nem randizom. :))
2010. febr. 24. 16:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!