A Dogo Argentino miért van Németországban a veszélyes kutyák listáján?
Én úgy tudom őket vadászatra tenyésztették ki, nem harcolásra...
Akkor miért?
Pont attól, hogy vadászkutya, erős a zsákmányszerző ösztöne. Ha pedig egy törpespicc okvetetlenkedik vele a parkban, nem valószínű, hogy az argentin dog békésen visszavonulót fúj.
Amúgy tényleg nem könnyű esetek, nem valók akárkinek.
Nem ezt mondtam. :) De régi nézetem, hogy igenis nem kötelező mindenkinek kutyát tartani. Sajnos a törvények dolga, hogy hülyebiztosak legyenek.
A foxi lehet, hogy balhés, de nem tudja egy roppantással eltörni a karodat.
Nagyon sok helyen ott van sajnos...
Argentin dog keverékem van (meg 5 másik kutyám mellette), és egy végtelenül kedves, barátságos kutya. Tűzbe menne a családjáért, idegenekkel bizalmatlan ugyan, de nem támad, inkább visszahúzódik. Nem balhézik, nem verekszik, ha nagyon sok neki a másik kutya, akkor egyszer rámorran. Életében egyszer ment vissza egy másik kutyának, de egyetlen határozott NEM parancsszóra leállt, és félrehúzódott. Nem a fajtájától lesz veszélyes a kutya, hanem a nem megfelelő neveléstől...
És igen, valóban vadászkutya, és megvan benne az ösztön, de ha tanítva van, ez is megállítható. AZ enyém alapvetően nem szereti a macskákat, de sosem bántaná őket, másik kutyát (legyen az bármilyen pici), sosem bántana, a 7 kg-os tacskókeverékünkkel nagyokat szoktak játszani.
Szóval minden csak nevelés kérdése, és remélem erre a törvényhozók is rájönnek, és nem fajta alapján lesz tiltva egy-egy kutyafajta!
Sya a legjobb magyarázat szerintem is az első komentelő válasza, hogy olyanok találják ki a törvényeket akik nem konyítanak semmit hozzá, és hogy nincs relatív magyarázat rá!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!