Vékony kb 50 kg körüli öreg néni tibeti juhászt
sétáltat. Vélemény? Ez nem veszélyes?
Figyelt kérdés
Mindig azt mondjátok, hogy vannak kutyák amik nem valók mindenkinek. Ez a kutya 3x akkora mint a néni, nem hinném hogy meg tudná őt fékezni. Ja és a néni kb 70-75 közötti.
Ha meg van nevelve a kutya, akkor miért baj, h ekkora kutyát sétáltat?
2015. ápr. 3. 10:31
2/11 anonim válasza:
Amikor azt olvasod, nem minden kutya való mindenkinek, hidd el, nem a kutya és a gazda közötti méretkülönbségre értendő.
2015. ápr. 3. 10:41
3/11 anonim válasza:
Ha a kutya jól van nevelve, és a gazdi tud vele bánni, nem az számít, mekkora ő és mekkora meg mennyi idős a gazdi.
Ennyi erővel a sérülteket segítő kutyák is lehetnének veszélyeske a méretükből adódóan sérült gazdáikra nézve (kerekesszék, vak), mivel ők is kiszolgáltatottak, mégse szokott probléma lenni.
2015. ápr. 3. 10:52
4/11 anonim válasza:
valoban szokatlan a latvany, ehhez a kutyahoz sokkal elobb tarsit az ember fejben egy felnott ffit, ( a kutya meretei miatt), de semmivel sem biztosabb az, hogy az a felnott ferfi tud parancsolni a kutyanak, vagy jobban megnevelte, mint az idos neni.
2015. ápr. 3. 10:53
5/11 anonim válasza:
Nem mintha egy felnőtt férfi meg tudna fékezni egy ilyen kutyát, ha olyan lenne, hogy meg kell fékezni.
2015. ápr. 3. 11:02
6/11 anonim válasza:
Ott már régen baj van, ha egy kutyát csak testi erőfölénnyel lehet megregulázni.
2015. ápr. 3. 11:14
7/11 A kérdező kommentje:
Nemtudom, de én inkább nem megyek ki olyankor, amikor az utcánkban sétálnak.
2015. ápr. 3. 11:20
8/11 anonim válasza:
Nos 26éves vagyok,de 7évesen egyedül az utcán sétáltattam porázon a jugoszláv farkasölő kutyám(dorisznak hívták)egy rántás elég lett volna és repültem volna a kutyám után,de soha elnem rántott volna vagy ugrott volna oda a kerítésnél álló kutyákhoz. Sajnos 12éves koromban elhunyt már nagyon öreg volt,de addig rendszeresen sétáltattam az utcában vagy inkábj ő engem, soha fel nem hergelte volna magát más kutya láttán ha a közelében voltam.Az egy dolog,hogy az udvarba engedély nélkül idegen a lábát nem tehette be,de elképesztően figyelt és vigyázott rám ha az utcán sétáltattam egyedül. Nevelés kérdése minden soha nem értettem miért mosolyogtak a lakók,hogy sétáltatom a kutyám az utcában, volt aki még le is fényképezet mondván ő még ilyent soha nem látott nagyon gyerek szerető volt, a jatszótéren nem én vigyázztam rá, inkább ő rám és a többi gyerekre akik imádták.
Sokszor volt,hogy a szülök kiengedtek minket játszani egyedül a ház körüli homokozóba azzal a feltétellel ha a kutyám is velünk van, mert tudták,hogy ő vigyázz ránk.:)
2015. ápr. 3. 12:03
9/11 anonim válasza:
Nem kifejezetten veszélyes, mifelénk is van egy néni egy nagy fekete német juhásszal sétafikál.
2015. ápr. 3. 14:16
10/11 anonim válasza:
Sok kutya nagyon "szociálisan érzékeny", figyelmes, pontosan tudják hogy a kisgyerek, vagy öreg néni gyenge, és még véletlenül sem csinálnak olyat, amivel megsérülhetnek. Amelyik kutya jó idegrendszerű, magabiztos, nincsenek komplexusai, azok figyelni, sőt vigyázni is szoktak a gazdáikra. Plusz, lehet hogy az öreg néni nem tudná legyűrni erőből, viszont tekintélye még lehet a kutyánál, tisztelheti, szeretheti őt, hallgathat rá, nem kell ehhez testi erő.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!