Tudtok okos, sportos, szeretetrevágyó, könnyen tanítható kutyafajtákat mondani?
Én nem is tudom, mit jelent az, hogy nehezen tanítható. Minden kutyát könnyű tanítani. Más stílust igényelnek esetleg, meg utána némelyiket macerás rávenni, hogy meg is csinálja, amit tanult, de maga a tanítás marha könnyű.
Pont egy tacsikeveréken lepődtem meg múltkor, gazdi hetek óta elbaltázta a tanítását, de olyan szinten, hogy mindenre rosszkor adott jutifalatot (fekvésnél ülésre, állásra, ahogy sikerült, stb.), szóval szentül meg voltam róla győződve, hogy szegény kutyának lövése sincs arról, hogy milyen vezényszóra mit kellene csinálni. Gondoltam, átveszem, megmutatom, hogy helyben maradásnál hogy lehet pórázzal jelezni a kutyának, hogy nem kéne felkelni, de nem tudtam. Nekem ugyanis rögtön helyben maradt. Ott köröztem körülötte, hátha feláll, de nem. Még így is, hogy össze-vissza kapott visszajelzést, megtanulta, hogy mit kellene csinálni. És nekem meg is csinálta, pedig sose foglalkoztam vele érdemben, csak gazdit vette hülyére :) Szóval sose tessék a fajtát meg a kutyát szidni, ha nem megy valami. A kutya tudja, max. nincs oka megcsinálni :)
Az a válaszoló vagyok, aki a tüköt módszert írta
Nem tudom, hogy ti mit tudtok erről a módszerről, de van benne egy olyan dolog, hogy FORMÁLÁS. Igen hasznor, a kutyát megtanítja arra, hogy magától jöjjön rá arra, higy mit szeretnénk tőle.
És igen, valóban nem volt még terrierem (csak olyan kuytusom, aminek egyik őse az volt), de igen sok terrierrel volt már dolgom.
A környékbeli kutyák 95%-a terrier (jack russel, yorki, stafford, menhelyi terrierkeverékek, stb). A gazdáiktól tudom, milyenek a kutyáik. Nekem tacskóim voltak egész életemben, szóval róluk tudom, milyen makacs természetük van. ;)
A formálásnak semmi köze a tükörmódszerhez. Használják ők is, igen, meg mások is, nem a tükrösök találták ki.
Abból meg ne indulj ki, hogy az emberek nem tudnak terriereket meg tacskót tanítani. Autót vezetni is nehéz, amíg meg nem tanulod, hogyan kell, de attól még nem lesz nehezen vezethető egyik autó sem.
akumi!
Igazad van, mint szinte mindig. Beláttam, én hibáztam.
Igaz, a környékünkön elég sok a balfácán ("Jaaj, hát a szerencsétlen egész nap azt a plüssállatot rakta meg, engedd már fel a te kutyádra" az először tüzelő szukámnál, aki nemrég lett ivartalanítva...khmm), szóval.. Tudom, hogy vannak olyanok, akik a kutya tanítását befejezik ott, hogy flexipóráz, oszt hadd menjen :(
Viszont kitartok amellett, hogy menhely. Megfelelő gondoskodással minden kutyus megfelelhet az "okos, sportos, szeretetrevágyó, könnyen tanítható" kritériumnak
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!