Tudtok okos, sportos, szeretetrevágyó, könnyen tanítható kutyafajtákat mondani?
Figyelt kérdés
Pozitív válaszolóknak zöld kéz!2015. máj. 7. 09:25
11/25 anonim válasza:
Én nagyon terrier párti vagyok, a pit is az mondjuk, de ha azt nem szeretnél, és nagyobb testűt akarsz, akkor airedale. Szeret dolgozni, sokoldalú, jól motiválható, okos és vérbeli terrier:)
12/25 anonim válasza:
Dobermannt ne! valóban könnyen tanitható, motiválható, intelligens fajta, viszont következetes nevelést igényel, és rengeteg kreativitást a gazda részéről. másrészt nem birja a kerti tartást, főleg télen nem! nála a foglalkozást sem lehet időre korlátozni, mert kb. 24 órából 30-at igényli a gazdája közelségét.
13/25 anonim válasza:
Én inkább keveréket javasolnék,mert kevés olyan fajtatiszta kutya van,ami kinti tartást bírja,de nem makacs és alkalmas a sportra,barátságos.Mondjuk a goldi,vagy labi,de kennelből.Ezek gyorsan tanulnak,elfogadnak simán főnöknek,na a tanítás itt sem kihagyható,de nem kérdőjelezik meg folyton a tekintélyed és terhelhetőek,kivéve kánikulában.Hobby szinten agilityzni is lehet velük,bėkės,nyugis természetük van.
14/25 anonim válasza:
Én a bordel colliet ajánlom.Szuper kutya.De neki tényleg sok foglalkozás kell.(pl:labdázás,frisbeezes,agyi fárasztás stb)Elviheted terelni is.Agilityt is nagyon élvezi.Bár vele őrző védőzni nem lehet.De csak akkor ha komolyan gondolod mert vele nagyon sokat kell foglalkozni.Emellett intelligensek is.Remélem segítettem egy kicsit.
15/25 anonim válasza:
Nekem egy Magyar vizslám van. Nagyon sportos, ragaszkodó, de mivel nem kis korában került hozzánk ezért úgy pl.: szobatisztaságra,vagy ilyesmikre nem tudtuk megtanítani, DE az igaz hogy könnyen tanul,és NAGYON CUKI!!!!!!!!!!!!!!!!!!! <3
16/25 anonim válasza:
Szobatisztaságra felnőtt kutyát is meg lehet tanítani, nem azért mondom...
17/25 anonim válasza:
Igazából a legtöbb kutyát a tükör módszeres formálással rá lehet venni a kreativitásra, rendszeres mozgással egy amúgy hízásra hajlamos bulldogból is lehet sportos társ, a szeretetet meg minden kutya igényli :)
Kerti kutyának kisebb termetűt inkább ne.
Könnyen taníthatónak.. a terrierek és a tacskó általában nehezebben tanítható..
Valami retriver szerintem megfelelne neked :)
18/25 anonim válasza:
milyen kreativitás tanit a tükörmódszer? A "hogy kerüljük ki trükkösen a kannával felénk rohanó ordibáló csürhét" ????
20/25 anonim válasza:
'a terrierek és a tacskó általában nehezebben tanítható'
Neked sem volt még terriered...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!