Drága táp vs. Olcsó táp?
Ugyan már. Ilyen alapon illegálisnak kéne lennie az emberi kaják 80%-nak is, meg a ciginek, piának is. Illegális az is, ha a kutyák nincsenek beoltva veszettség ellen, még sincsenek rengetegen...
A minőségi éhezés (mert ezt úgy hívják) nem illegális. Az sem, ha egy gyereket csak krumplival, farháttal meg zsíros kenyérrel etetnek. Ez is minőségi éhezés. A pocak tele van, de a szervezet nem kap meg egy csomó szükséges dolgot, helyette szükségteleneket vagy károsakat kap. De különben tökmindegy, te magad is beláthatod, hogy mi (lenne) a kutyáknak való kaja (főleg a hús). Ezen kár vitatkozni.
Egyébként kapnak mást is, ritkán esznek tápot, mert a férjem szokott hozni szárnytövet, farhátat stb. És maradékot is kapnak, bár tudom ezért is megköveztek. Ha nincs se hús, se maradék, na akkor kapják a tápot. Ez kb havi 4-5 alkalom.
Olyat kérhetek, hogy linkeljetek "normális" tápot nekem, ami nem drága? Az fontos, hogy a Mall.hu-ról legyen, mert rendelek onnan mást is, kétfelé meg nemszeretnék pk-t fizetni.
Ez olyan mint az embereknél. Ha folyamatosan, éveken át CSAK és kizárólag 400 Ft/kg-os párizsit ennél egy szelet kenyérrel akkor az nem tenne jót neked hosszú távon. Én sem veszem mindig a kutyámnak a tök drága tápot, van, hogy egy olcsó LIDL-is, vagy TESCO-sat, viszont nem csak ezt eszik. Sokszor főzök neki májat, far-hátat, zöldségeket, meg sok mindent. Én sem hiszek abban a maszlagban, hogy aki a lehető legolcsóbb táppal eteti a kutyáját, annak a kedvence beteg lesz (van olyan ismerősöm akinek csak erre telik), mert ha ez bűn lenne, akkor szegény emberek gyereket sem szülhetnének/vállalhatnának, mert az még nagyobb bűn lenne.
Ha 8000 Ft/kg-os táppal eteted a kutyád, mert ez a divat, akkor is lehet beteg.
Ez olyan mint a gyerekeknél.
Adsz a gyerekednek 500 forintot, hogy vegyen magának valamit az iskolai büfében, míg a másik szülő ad neki 5000 Ft-ot. Egészségesebb, okosabb lesz a kölke? Hát nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!