Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Létezik egyáltalán ilyen...

Létezik egyáltalán ilyen kutafajta?

Figyelt kérdés

Szeretnénk egy kutyát, de sajnos van pár feltétel.

- Legyen értelmes, könnyen tanítható

- Maximum közepes méretű, de inkább kicsi

- Kertben tartanánk

- Ne legyen túl nagy mozgásigénye, persze szeressen játszani, de ne napi 2-3 órát kelljen vele kimenni, mert nem lenne erre időnk

- Legyen szívós, betegségre kevésbé hajlamos fajta

- És ne legyen sok gond a szőrével (hogy sokat kell fésülgetni vagy sokat hullik)

Csak érdeklődök, ne hurrogjatok le, hogy "az ilyennek nem való kutya" stb.

2015. máj. 6. 18:58
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:

Szerintem is a keverékek között kéne szétnézned:/

Itt írta valaki a beaglet,szerintem az nem való ilyen feltételekhez,nekem is az van,és rengeteget kell vele foglalkozni,mert igényli.Ő nem való csak kinti kutyának,mert elunja magát és elszökik,ráadásul falkakutya,így igényli a társaságot.A tacsit se nagyon ajánlanám kintre,mert elég rövidek a lábai,így könnyen megfázik télen,hiába a meleg kutyaól,inkább kinti-benti kutyánk javasolnám. A benti kutya teljesen ki van zárva?Mert olyat is csinálhatnál esetleg,hogy bentit választasz,és ha hazaérsz kiengeded a kertbe.Nekünk anno yorkink volt így tartva(közepes méretű,nem mini)és nagyon szerette.Annyira nem volt nagy a mozgásigénye,kint lefutotta magát,a házban meg aludt.Ha nem akarod fésülgetni,akkor levágatod neki a bundáját,és a mancsmosáson kívül nem kell vele foglalkozni.Egyébként nagyon értelmes okos kutya,szerintem kezdőknek tökéletes(persze tanítani kell,de nem olyan vészes),esetleg snaucer,neki is elég,ha levágatod a szőrét és semmi probléma nincs vele,ők is tünemények:)

Egyébként kicsit kötözködök,ha nem baj:)Nekem a beagli lakásban van,és csak a délutáni sétánk két órás+agyi lefárasztás,játék,és van mellette időm tanulni,persze nem könnyű,de össze lehet egyeztetni.Viszont lemondással jár,így nagyon gondold meg,hogy mennyire vagy elszánt,ha nem akarod eléggé,csak futó fellángolás,akkor később megbánod és neked is rossz lesz,meg a kutyinak is:)

2015. máj. 6. 20:24
 12/23 anonim ***** válasza:
68%

Utolsó vagyok.

Fél óra-óra elég kevés még mindig sajnos.

Egy kutya magától nem rohangál a kertben,nyilván mennek az utcában akkor rohangál a kerítésnél,de ez nem mozgás.

Csak,hogy viszonyítási alap legyen.

Nekem lakásban egy 13 éves Bichon Frise lánykám van. Na reggel 8 körül 25 perc séta, aztán haza érek 5-6 fele a melóból akkor 30-35 perc szokott lenni. Illetve este még 20 perc. Ezen felül hetente-kéthetente 1 órát trükközök vele.Illetve heti 1x-2x az egyik séta 1-1,5 órás ..DE és itt jön a DE egy nyugodt,kevés mozgásigényű,öreg kutyáról beszélünk. Ezen felül ugye mellettem fekszik,alszik szóval velem van és nincs kirakva a kertbe/nem mintha lenne/ :D

Napi kb átlagban 1,5 órát mozog,sétál. Futni nem nagyon szokott már kb 3-4 éve nem nagyon futkorászik.

Szőrét 2 naponta kefével alaposan átkefélem, 1,5-2 havonta fürdetem.

Nos egy kölyök,fiatal kutyának ennek a dupláját kell biztosítani.

Esetleg egy idős közepes testű kutyát fogadjatok örökbe,mást nem tudok mondani.

Ha nem is minden nap,de 2 naponta ne tudj 2-3 órás sétát biztosítani a kutyának az gáz,én csak nektek akarok jót.Hidd el egy levezetetlen energiáktól szét robbanó kutya nem túl jó.

Iskolából haza érsz megírod a házidat,most már elég sokáig világos van,még ha 6 körül elindulsz 8-ig simán sétálhatsz,nyáron meg 9-ig is akár. Azt nem hiszem el,hogy annyit tanulsz :D és csak napi fél-1 órád lenne a kutyára.

jack russel meg nem csak első kutyának nem ajánlatos,de rohadt nagy mozgás igényű ő is.

Ha már nagyon akartok kutyát akkor inkább egy idősebb kutyust fogadjatok örökbe 8-9 éves kutya is él még 5-6. Ha belegondolsz nem kell 10-15 évre elköteleződni.Illetve nekik már nem kell annyi mozgás és lehet napi két napi 1,5 órás sétával elvan simán a kertben.

[link]

2015. máj. 6. 20:33
 13/23 anonim ***** válasza:
68%
hopáá írtak... 19:44-es vagyok
2015. máj. 6. 20:33
 14/23 anonim ***** válasza:
Ez olyan oldal ahol értelmes választ nem kapsz!Aki irja a negativ kritikát,biztos vagyok benne ,hogy egy öntelt szar&csibók!Velük ne foglalkozz! Labrador,kint is lehet tartani,szófogadó...Gondolom te is pénzből élsz,tehát munkába jársz.Ledolgozod a napi 8 órát,utánna örülsz egy kis pihinek.Ha menhelyrő hozol kutyát megtalálod az igazit!Sok sikert!
2015. máj. 6. 20:36
 15/23 anonim ***** válasza:
74%

Menhelyi keveréket javaslok. Látogass el menhelyekre, és ott a gondozóknak (akik ismerik az ottani kutyusok természetét) mondd el, amiket ide leírtál. Fognak neked való kutyát ajánlani :)

Ha csak kint fogjátok tartani, akkor arra azért figyelj, hogy ne legyen kistestű, inkább közepes, és ne legyen rövid szőrű, inkább valami dúsabb, vastagabb bundájút keress.

Fajtatiszta így hirtelen nem jut eszembe olyan, ami kertben tartható, viszont nincs nagy mozgásigénye, valamint szívós, ellenálló.

Amit NEM javaslok: terrierek, border collie és más terelőkutyák - nekik igen magas a mozgásigényük.

2015. máj. 6. 20:50
 16/23 A kérdező kommentje:

Köszi szépen mindenkinek a választ!

Kedves Ma 20:24-es! Az a gond azzal, hogy bent van, hogy félek, szétszedi a házat, mert unatkozik. Mindenki munkában/suliban van, nem ülünk itthon, addig mit csinálna bent szegény? Kint több az elfoglaltság.

És tudom, hogy sok lemondással jár.. ez az egész még nem biztos, csak érdeklődök! Ha úgy döntünk, tényleg örökbe fogadunk egy kutyit, jól meg fogjuk gondolni!

Kedves Ma 20:33-as!

Vinném én reggel, de fél hatkor kelek ami így is kínkeserves, mert másfél óra az út suliig, reggel nem lenne időm sétálni vinni. Délután igen, ezzel kora ősszel, tavasszal, nyáron semmi probléma nincs (nyári szünetben meg egész nap rendelkezésemre áll) de télen mikor már hatkor sötét van, mit tehetnék? Eleve ötre érek haza. Vagy te télen hogy csinálod? Sötétben is leviszed?

Kedves Ma 20:36-os! Hát nem tudom, most eléggé elbizonytalanodtam a kommentek alapján... ezek szerint tényleg nem való nekünk kutya. Kár, mert jó lehet egy olyan állatka, aki magadért szeret, nem a kajáért.

Kedves Ma 20:50-es! Köszönöm a válaszod, nagyon hasznos volt, ha tényleg kutyatartás mellett döntünk, mindenképp meglátogatunk egy menhelyet :)

2015. máj. 6. 21:51
 17/23 anonim ***** válasza:
Én lakásban tartok havanese keveréket, és semmit nem rombol napközben, szerintem végig alszik, ameddig nincs itthon senki. Maximum az első 5 percben amikor kiürül a lakás, ül az ajtóban, de utána bemegy a helyére és alszik. Ennek csak az a titka h közvetlenül mielőtt elmennék, leviszem sétálni, és miután hazaérek, rögtön viszem is le, így tudja, hogy ha otthon vagyok, jön a szaladgálás:) Szóval nulla gond van vele, semmit nem rongál meg, és mint fajta is tudnám ajánlani akkor, ha esetleg mégis bent tartanád. Fésülős kutya, de nem szőrhullatós, és nagyon értelmes ragaszkodó.
2015. máj. 6. 22:13
 18/23 anonim ***** válasza:
Teljesen megértem a szétszedős aggodalmad,de sajnos egy kölyök kutyát még úgyse lehet kirakni az udvarra.Mire kint tarthatnád addigra meg már meg lehetne tanítani arra,hogy ne romboljon szét semmit:)
2015. máj. 6. 23:20
 19/23 anonim ***** válasza:

11-es voltam:)

(ez lemaradt:D)

2015. máj. 6. 23:21
 20/23 anonim ***** válasza:
Boxer.Bár fogékony a rákra, nagyon aranyos, könyen tanítható (illetve az enyém eléggé könnyen, most múlt egy éves, tud ülni, pacsit adni, feküdni, keresni, labdát visszahozni és elereszteni, műanyag sámlira felmenni és lejönni, támadni, de persze csak óvatosan, gyengéden harap meg, 80-90 cm magasat és 1,5-2 mt hosszút ugrani) nyúlékony, gyors kutyák, nálunk benti-kinti kutya, bár nyáron már kint fog aludni, télen bent.A mozgásigénye az van, de szerintem elég napi 1,5-2 órát foglalkozni vele, de mindig színesebben, mert különnben hamar megunja a kutya
2015. máj. 7. 06:36
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!