Hogy tudnám összeszoktatni a 4 éves németjuhász kutyusom, és a leendő kölyökcicám?
Nos, nem lesz egyeszerű, de türelem kell hozzá.
Én hasonló helyzetbe voltam:
Új kismacska került a házhoz, a kutyánk nyalni, pacsizni akarta.
Én úgy oldottam meg a helyzetet, hogy a kismacska egy ideig be volt zárva biztos helyre, amikor meg kiengedtem, akkor a kezembe oda tartottam a kutyához a fenekét, hogy megszaglássza, megszokja.Ha esetleg nem jól viselkedett, akkor a kutyát leültettem, rászóltam, igyekeztem egyszerre símogatni őket, vagy volt olyan, hogy a kismacska közelébe csak a kutyát símogattam, a végén már a kismacska és a kutya egymás közelébe mászkált. Ha a kutyám ferde szemmel nézett rá, rögtön ott voltam, össze szidtam, lenyomtam a földre. A macskát mindig a kutyára tettem, jelenleg együtt alszanak, a macska lefekvés előtt megmaszírozza a kutyámat. Minden új állatot így szoktattam vele össze.
Persze a kismacskára is rá kellett szólnom,hogy ne fújjon a kutyára. a kutyusom előbb tanulta meg, hogy a cicát nem szabad bántani, a cica később tanulta meg, hogy a kutya nem bánt, így ha a kutyusom a közelébe ment, a cicus fújt rá. Végül megbarátkoztak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!