Segítség! Kiskutyám harap, hogy lehetne leszoktatni?
Az alap természete ilyen,mivel kicsi,még lehet tenni ellene valamit..
Menjetek el egy szakértőhöz,kutyaiskolába (ide egy kicsit kicsi,de naa)..
Az enyém is elég harapós volt eleinte (mudi). Nála az volt a nagy probléma, hogy MINDENT játéknak vett, amit én haragvásnak, büntetésnek szántam. A felkiáltásra rá sem tojt, az otthagyást nem vette fel, szóval nem jött be semmi. Most az a legjobb, ha amikor megharapja a kezemet, megfogom a felső vagy alsó állkapcsát, és megszorítom. Természetesen nem úgy, hogy beledögöljön, de azért érezze, hogy én mit érezhetek körülbelül, amikor végigkaristolja a kezemet... Ő is elég durván szokott játszani, többször úgy beleharapott az orromba már, hogy vérzett utána. Ez persze teljesen az én hibám volt, hiszen minek hajolok annyira közel hozzá... de néha nagyon kiszámíthatatlan.
Szóval, ha harap, megszorítom a pofáját. Van, hogy még ezt is játéknak véli, és tovább harap, akkor én meg tovább szorítom, amíg nem nyüszög. Akkor elengedem és otthagyom.
A szorítást is próbáltam már, nyűszített egyből elengedtem ott akartam hagyni, de még aggresszívebb lett.
Kutyaiskolába nem fogadják ennyi idősen még.
Fura elképzeléseid vannak a kutyanevelésről. Majd jól elszégyenli magát, mert nem fogsz vele játszani?
Mióta van nálad az a kutya? Az a gond, váltogatod a módszereket és valószínűleg nem is megfelelően használod egyiket sem.van neted, írd be, hogy kölyökkutya nevelése. Meg harap a kiskutya. Bőven találsz írásokat, hogyan tegyél. A legjobb az lenne, ha az oltások után kutyaóvodába vinnéd, mert neked van a nagyobb szükséged a tanulásra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!