Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogyan tanítsam meg a kutyámna...

Hogyan tanítsam meg a kutyámnak, hogy én vagyok a "főnök"? A közelben nincs kutyasuli sajnos így nem tudom elvinni.

Figyelt kérdés
2010. febr. 22. 09:43
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Mert olyankor minden más érdekesebb. Egyrészt legyen nálad valami extra finom jutalomfalat, hátha azzal el tudod terelni a figyelmét. Másrészt ha már a suli nem megoldható, akkor ha van kutyás ismerősöd, akkor gyakoroljatok együtt, hisz' ezt is kell gyakorolni - vagyis hogy zavaró körülmények közt is engedelmeskedni kell. És gyakorolj úgy is, ha van ismerősöd, aki kapható erre, aki nem kutyával van, hogy eljátsszátok, mintha járókelő lenne vagy vendég. Gyakorlat teszi a mestert, mondja a mondás is.
2010. febr. 23. 20:11
 12/14 anonim ***** válasza:

Ezért meg ne merd verni...tilos 1 kutyát ütni,vágni! HA már ráű akarsz csapni újsággal avgy valamivel ne a kezektől féljen, inkább haragudjon arra a hülye újságra!

Másrészt meg kutyás ismerős beválhat, meg az is,hogy az utcán gyakorolsz vele mindig :)

2010. febr. 25. 19:02
 13/14 anonim ***** válasza:

Verés nuku. Néha tényleg kell egy kis seggrecsapás, de azért ésszel. Jutalomfalattal tanítsd, türelem kell hozzá, de megéri. Így a tanulás is élvezetesebb, ráadásul még csak 10 hónapos!

Ha nagyon engedetlen nagyon hatásos módszer, hogy csak jutalomból kaphat kaját. Ne adj neki ennyi egy hétig, csak akkor a tápjából egy falatot, ha jót csinált. Ebbe már az is beletartozik, ha rádnéz! Nagyon hatásos módszer, nálam bevált. Kutyaiskolába kaptam ezt a tippet, mert a kutya nem figyelt rám.

Ha mégsincs ehhez szíved, akkor se tanítsd soha tele hassal. Éhes legyen kicsit és legyen nálad jutifali!

Sok sikert!

2010. febr. 26. 15:38
 14/14 anonim ***** válasza:

Szija:)

Nálunk is ez volt a baj....

Szóval: Pl: ha a sétánál ő akar lenni a főnek, úgy értem: ő akarja megmondani, hogy mikor és merre menjetek,és húz is, akkor állj meg, legyél nyugodt, és nézelődj....gyönyörködj a szép területen, így rá fog jönni, hogy hiába húz, te nem mozdulsz. Aztán amikor lazul a póráz (közelebb jött hozzád, vagy nem húzza a pórázt) akkor kezdj el vele sétálni, előtte pedig dicsérd meg. Egyik barátnőméknél meg nálunk is bevált, visszafelé már mellettem jótt, rendes kutya módjára...

Másodszor pedig, a kutyák az energiából értenek, és így keresik a falkavezért, aki NYUGODT, TUDJA MIT AKAR, ÉS NEM PÁNIKOL. Ha ezt megérzi rajtad,akkor fog falkavezérnek tekinteni.. tessék olvasd el Cesar Millan-tól a rövid ismertetőt (neten) és hidd el, ha betartod a szabályokat, a kutyádnak sem lesz olyan nagy szája:)

Sok sikert:)

Itt van az oldal:

[link]

2010. márc. 20. 17:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!