A nyomi kiskutyát a falka tagjai kitaszítják, ledominálják, vagy normális félként kezelik?
Értem, és ha testi bajai nincsenek, csak agyilag nyomi, viselkedési zavarai vannak egy 8-10 tagú kóbor kutya falkában, ahol nem parancsol nekik ember.
Vannak ilyen falkák. Tokajban megkergetett egy ilyen falka amikor bicikliztem.
Csak azért kérdem, mert 823 olyan film van a tévében, amiben az oroszlánok életéről van szó, de a vadon élő kutyákról nincs egy sem.
Egy kóborkutya-falkában szerintem testi fogyatékosnak (3 lábúnak) nem sok esélye van. Nem feltétlen nyírják ki, de nem tudja tartani az iramot, nem tud küzdeni, lemorzsolódik.
Ha "szellemi fogyatékos" az illető (létezik egyáltalán ilyen kutyáknál????? vagy nem társul eleve fizikai tünetekkel is, mint pl. a Down-kór??) akkor attól függ, mennyire különbözik a normálistól. Ha csak szimplán butácska az illető, nem lehet bevonni pl. a falkavadászatba, akkor szerintem jól eltengődik a rangsor végén, maximum mindenki átnéz rajta, de ha mondjuk agresszív, vagy rosszul kommunikál, akkor nem hinném, hogy könnyen elfogadják. Egy régen elvadult falkában szerintem nincs helye a deviánsoknak, és most a ténylegesen vadászó, kivadult kutyákra gondolok, nem a városokban együtt csövezőkre.
Nézz dingókról természetfilmet, azok is vadkutyák. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!