Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Kinek és hogyan sikerült...

Kinek és hogyan sikerült leszoktatni kutyáját az ijedezésről? Dörgés stb.

Figyelt kérdés
Mostanában úgye,csúszik le a tetőkről az olvadó hó,bizony,elég ijesztő hanggal...Talán a dörgésre emlékezteti az én kutyómat, és megint a leglehetetlenebb helyekre igyekszik elbújni félelmében.Nektek hogy sikerül megnyugtatni? Leszoktatni ?
2010. febr. 21. 15:03
 1/5 anonim ***** válasza:
75%

leszokni nem lehet attól, hogy valaki megijedjen valamitől.

hozzászoktatni lehet max. De olyan eseményekhez amik ritkán fordulnak elő, nehézkes szerintem.

2010. febr. 21. 15:16
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Esetleg próbálj meg olyankor nagyon örülni valaminek. De ne vígasztald semmiképp, mert azzal erősíted a hitét abban, hogy baj van. Mi tüzijátéknál kimentünk a kutyikkal és hangosan lelkendeztünk, hogy milyen gyönyörű. Nem mondom, hogy 100%-ig bevált, de viszonylag jól viselik a hasonló zajokat. Egyedül ettől függetlenül sosem hagynám őket pl. szilveszterkor.
2010. febr. 21. 15:26
 3/5 anonim ***** válasza:
Sehogy. :( Csak az segít valamennyire, ha én közömbös maradok és nem mutatok sem pozitív, sem negatív reakciót. De vannak zajok, aminél ez sem használ és pánik van. :(
2010. febr. 21. 15:59
 4/5 anonim ***** válasza:
ha megijed valamitől, tilos megsimogatni, mert akkor azt hiszi, jól tette, hogy megijed. úgy kell tenni, mintha mi sem történt volna, vagy közben elterelni gyorsan a figyelmét. :)
2010. febr. 21. 16:51
 5/5 Akiteki ***** válasza:

Semmiképpen ne vígasztald, mert azt hiszi, hogy jól tette és erősíted benn az érzést. Nem kell észrevenni, hogy történt valami, ugyanúgy folytatni amit addig csináltál.

Az én kutyám mellé kölyökkorában ledobtak egy petárdát. Én is frászt kaptam, nem csak ő. Évekig reszketett szilveszterkor, még pisilni is alig tudtam kivinni.

Aztán egyszer augusztus 20-án néhány másik kutyával együtt kimentünk a Margit-szigetre. Volt nagy durrogás, a kutyám először szokás szerint bepánikolt, aztán látta, hogy a többi kutya nem fél, mi meg kimondottan élvezzük, belátta, hogy nincs semmi veszély. Onnan kezdve nem mondom, hogy imádta, de nem csinált hisztériás jeleneteket miatta.

2010. febr. 22. 22:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!