BARF etetési módszerrel?!
Hamarosan szeretnék áttérni BARF módszer szerinti etetésre. A 30% zöldség-gyümölccsel kapcsolatban minden tiszta, a 40% csontos húst változatosan csirkenyak, csirkefarhát, csirkeszárny fogja kitenni. Viszont a 40% színhús részt nem igazán értem. Addig oké, hogy milyen állat húsából tehető ki, de nem értem konkrétan melyik rész lehet az. Például csirkemell filé? vagy ide sorolható a csirkecombról leszedett hús is? esetleg a nyesedék húsok?
A kérdés lényegében az lenne, hogy a színhúst pontosan milyen húsok tehetik ki? A válaszokat előre is köszönöm szépen!
Hús: bármilyen izom (színhús vagy nyesedék), szív, tüdő, zúza, nyelv, gége, gyomor, bél, bőr, tőgy. Halat is nyugodtan etethetünk, a szálka rugalmas nyersen, így nem jelent veszélyt a kutyára nézve. Darálékot nem érdemes venni, mert nem ismerjük az összetételét, lehet benne csont, romlott hús, így ezeket érdemes elkerülni.
Maximum heti kétszer hús helyett belsőség is ajánlott: máj, vese, lép (májból maximum 1 dkg/ttkg/hét).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!